Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL Adalet Sarayında Hanıme Aslan ve yanında bulunan koruma polisi Emrah Taşdemir'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, Hanıme Aslan'ın eski eşi Hızır Z.,  savcılık talimatıyla olayın azmettiricisi ihtimaliyle aranırken Kartal'da polise teslim oldu. Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenilen Hızır Z., adliyeye sevk edildi.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet sarayında meydana gelen olayda 21 yaşındaki şüpheli Dursun Z., duruşma çıkışında binadan ayrılmak üzere olan annesi Hanıme Aslan ve yanında bulunan polis koruması Emrah Taşdemir’i tabancayla vurarak öldürmüştü. Olayda bir adliye güvenlik görevlisi de kolundan yaralanmıştı. Olayın şüphelisi Dursun Z.,  annesi Hanıme Aslan’ın yanında bulunan ikinci polis korumasına teslim olmuştu.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifade veren şüpheli Dursun Z., annesini, bir akrabasının başkasıyla evlendiğini kendisine söylemesi üzerine “Anlık” bir kararla öldürdüğünü söylemiş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Olaydan sonra 61 plakalı beyaz renkli bir otomobille olay yerinden ayrıldığı tespit edilen Hanıme Aslan’ın eski eşi Hızır Z., savcılık talimatıyla olayın azmettiricisi olma ihtimaline karşılık aranmaya başlanmıştı. Polis tarafından aranırken Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim olan Hızır Z.’nin kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği, cinayetle bir ilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. Hızır Z., poliste işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

AA (MK)