TEKİRDAĞ Adliyesi’nde emanet deposundan uyuşturucu çalarak dışarı sattığı öne sürülen savcı katibi ve emanet depo memurunun da aralarında bulunduğu 10 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Önceki gün gözaltına alınan adliye çaycısı F.A. ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, adliyede savcı katibi olarak çalışan E.S. ve adliye emanet deposu memuru H.A.’nın uyuşturucu sattığını belirledi. Uyuşturucuyu temin ettikleri yerin belirlenmesi için 6 ay fiziki ve teknik takip altında izlenen şüphelilerin adliyenin alt katında bulunan depodan çıkardıkları uyuşturucuları dışarıda küçük miktarlar halinde sattıkları ortaya çıktı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla polisin önceki gün eş zamanlı yaptığı operasyonda Tekirdağ ve İstanbul’da 10 kişi gözaltına alındı.
FUHUŞ TEKNİK DİNLEMEYE TAKILDI
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden savcı katibi E.S. ve emanet depo memuru H.A.’nın adliyeden yaklaşık 60 kilo eroin, 30 kilo da esrar maddesi çıkartarak küçük partiler halinde sattıkları belirlendi. Şüphelilerden E.S.’nin yapılan teknik takibinde uyuşturucu satmanın yanı sıra İstanbul’da gözaltına alınarak Tekirdağ’a getirilen arkadaşlarıyla birlikte fuhuş ve fuhuşa aracılık yaptıkları da tespit edildi.
OPERASYON ERKENE ALINDI
Öte yandan E.S.’nin İstanbul’da bağlantı kurduğu kişilerle uyuşturucu sattığı ve adliyenin emanet depo memuru H.A.’yı konuşmaması için tehdit ederek şantaj yaptığı da dinlemeye takıldı. Polisin, H.A.’nın hayatından endişe ettiği için operasyonu erkene aldığı öğrenildi.
BAŞSAVCI BÜYÜKTÜMTÜRK: BAŞKA SUÇLARDA TESPİT EDİLDİ
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk adli emanet deposunda muhafaza edilen bir kısım uyuşturucu maddenin depodan çıkartılarak satılması yönünde gelen bilgi üzerine başlatılan soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Uyuşturucu dışında başka suçlarında tespit edildiğini kaydeden Büyüktümtürk, “Adli emanetten dışarı çıkarılarak satılması olayını soruşturulduğu sırada başka suç oluşturacak eylemler tespit edildi. Elde edilen deliller çerçevesinde 2’si adliye çalışanı kamu görevlisi olmak üzere İstanbul ilinde bulunan bazı şahıslarla beraber toplam 10 kişi gözaltına alındı ve soruşturma genişletilerek devam ediyor” dedi.
SORGULARI SÜRÜYOR
Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edilen E.S. ve H.A.’nın da aralarında bulunduğu 10 kişinin adliyede sorguları sürüyor. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından serbest bırakılan çaycı F.A.’nın ise işten çıkarıldığı bildirildi.

RY(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)