350 EV VE İŞYERİ SULAR ALTINDA KALDI

Gölbaşı'nda 2 gündür süren yağmur, 350 ev ve işyerinde su baskınlarında neden oldu. Taşan derelerin çevresinde bulunan ev ve işyerleri sular altında kalırken, Gölbaşı Belediyesi kriz masası kurdu. Ev ve işyerlerindeki sular, vatandaşlar ve belediyeye bağlı ekipleri tarafından tahliye edildi. Gölbaşı Belediyesi ise sık sık anons ederek, yardıma ihtiyacı olan vatandaşların 153 Kriz Masası'nı aramasını istedi.

KAYMAKAM: CİDDİ TEHLİKEYİ UCUZ ATLATTIK

Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, selin ciddi zarara yol açtığını söylerken, şöyle devam etti:

"Dün (Pazar) geceden belli yağışların artırması, çoğu yerde toprağın suya doymasına ve özellikle birkaç dere yatağı, yatak dışına çıkmasına neden oldu. Özellikle mahalle içlerinde sokak aralarında suyun yayılmasıyla birlikte vatandaşlarımızın özellikle zemin kat ve bodurum kattaki ikametlerinde ve aynı zamanda zemindeki işyerlerine ciddi miktarda su girdi. Buda tabi ciddi maddi zararlara yol açtı. Tek tesellimiz can kaybı bulunmaması. Ciddi bir tehlikeyi ucuz atlattık. Tabi en başta sayın Valimizin destekleriyle ilden gelen ekiplerin yardımıyla şuanda su baskınına uğrayan ev ve işyerlerinde sular çekildi."

BELEDİYE BAŞKANI: 350 EV VE İŞYERİ HASAR GÖRDÜ

Ev ve işyerlerini su basan mahalle ve caddelerde inceleme yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise "Bugün talihsiz bir sel felaketi yaşadık. Taşkın koruma kanalının baş tarafındaki iki tane bend patladı. Patlayınca çok ani bir şekilde baskınlar meydana geldi. Bu ilçemizde gerek alt yapı yoğun su şebekesi, kanalizasyon şebekelerine büyük zararlar verdi. Etrafımızda görüldüğü gibi işyerlerine ve evlere su girdi. Vatandaşlarımızda büyük zarara uğradı. Su girip hasar verilen ev sayısı 350 civarında" diye konuştu.

Ekipler tarafından hasar belirleme çalışması başlatılan ilçeye Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; iki günde metrekareye 80 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Yağışların önümüzdeki 3 gün daha süreceği bildirildi.

Mahir ALAN/ADIYAMAN, ()



MA (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)