ADIYAMAN’da, Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz kapsülü ile yaralanan ve 269 gün sonra hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için lise öğrencileri oturma eylem yaptı.
Demokrasi Parkı önünde toplanan 15 lise öğrencisi, Gezi olaylarında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti. Grup burada yere; mum, karanfil ve ekmek indirerek oturma eylemi gerçekleştirdi.
Kalabalık adına açıklama yapan Burak D., "Sizce hayatını kaybeden Berkin miydi? Yoksa Berkin'lerimiz miydi? Bir çok kişi olaylarda provokatörler tarafından kışkırtılıp sokağa ve olay yerine gönderiliyor. Bu A partisi, B partisi, C partisi mi? Bu bizi asla ilgilendirmez. Bizi ölen yaralan kardeşlerimiz ilgilendirir. Olaylar sonucunda 8 bin 163 kişi yaralanmıştır. Bakın bu sadece Gezi parkı olayları sonucudur" dedi.
Açıklama sırasında yoldan geçen vatandaşlar ise oturma eylemine tepki gösterirken, polis ekipleri ise olay yerinde önlem aldı. Grup, açıklamalarının ardından olaysız şekilde dağıldı.

MA (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)