ADIYAMAN’da, üniversite öğrencileri Gezi olaylarında yaşamını yitiren ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için düzenlenen protesto yürüyüşünde AK Parti binasına girmek istedi. Polisin engel olduğu öğrenciler, geçişleri sırasında bir binaya Türk bayrağı asılmasına tepki gösterdi. Protestocu grupta bulunanlar, Emniyet Müdürü tarafından sakinleştirilerek bölgeden uzaklaştırıldı.
Gezi Parkı olayları sırasında başından yaralanan Berkin Elvan'ın 269 gün süren tedavi sonrası yaşamını yitirmesinin ardından Adıyaman’da 150 kadar üniversite öğrencisi öğleden sonra Demokrasi Parkı’nda toplandı. Ellerinde pankart ve dövizler ile ‘Berkin’in katili AKP’nin polisi’ sloganı atan kalabalık slogan atarak Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan AK Parti binasına yürüdü.
Ak Parti binası önüne yürümek isteyen öğrencilere bölgede barikat kurarak önlem alan polisler izin vermedi. Bu sırada polislere tepki gösteren grup, buraya gelen Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner tarafından sakinleştirildi. Emniyet Müdürü Salmaner, öğrencilere eylemi sonlandırarak dağılmalarını istedi.
BİNAYA ASILAN BAYRAĞA TEPKİ
AK Parti il binasının önünden Mimar Sinan Parkı'na doğru yürüyüşe geçen kalabalık, geçişleri sırasında güzergah üzerindeki bir binanın ikinci katına Türk bayrağı asılmasına tepki gösterdi. Slogan atarak binaya girmeye kalkışan grup, polisler tarafından engellendi. Bu sırada yoldan geçen bir kadın kalabalığa; "Ne yapıyorsunuz, o bizim bayrağımız" diye bağırarak tepki gösterdi.
Polisler tarafından bölgeden uzaklaştırılan kalabalık BDP il binası önüne gitti. Burada yürüyüş yapan öğrencilere konuşan İHD Şube Başkanı Osman Süzen, "Öfkemiz Berkin’i getirmez, biz olgunluğumuza korumalıyız. Bizler bu öfkemizi ilgililere bildirdik gerekli yerlere mesajımızı verdik. Bundan sonra yapacağımız şey eylemimizin onuruna saygınlığına yakışır şekilde tekrar olgunlukla tekrar dağılmaktır" dedi.
Süzen'in konuşmasının ardından protestocu öğrenciler dağıldı.

MA (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)