ADIYAMAN'da, bir grup BDP'li, Kuzey Irak'ta peşmergeler tarafından PKK'ya yakınlığı ile bilinen bazı Kürt kuruluşlara yapılan baskınları protesto etti.
Gölbaşı Caddesi'ndeki BDP il binası önünde toplanan 30 kişilik grup, Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) peşmergeleri tarafından Erbil kentinde çok sayıdaki kuruluş ve parti bürosunda dün arama yapıldı ve çok sayıda kişi gözaltına almasını protesto etti.
Kalabalık adına basın açıklamasını okulan BDP merkez İlçe Başkanı Aziz Akdağ, "KDP, bu saldırılarla Rojava Halkının kadın öncülüğünde geliştirdiği ve &Demokratik Özerklik’ temelinde inşa ettiği devrimi boğmak istemektedir. KDP, bu saldırılarla Uluslar arası emperyal güçlerin Ortadoğu ve Kürdistan üzerindeki talan politikalarına hizmet etmekte. Gözaltına alınanları derhal serbest bırakmalı. Kurumlarımızın özgür işleyişini saygıyla karşılamalı. Emperyal güçlerin Ortadoğu ve Kürdistan üzerindeki oyunlarına alet olmamalı. Kürtlerin İnkarı ve imhası üzerine AKP ile kurduğu ittifakı bitirmeli. Kürt Ulusal Birliğine hizmet etmelidir. Bizler; Kürt halkına yönelik gelecek her türlü saldırıya karşı, Tüm Kürdistan halkını ve kurumlarını ulusal birliği güçlendirmeye ve KDP’nin ‘Birakuji’ siyasetine karşı tutum almaya davet ediyoruz" dedi.
Toplanan kalabalık bir süre 'Kahrolsun AKP iş birlikçi KDP' şeklinde bir süre slogan atarak, olaysız dağıldı.

MA(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)