Mahir ALAN/ADIYAMAN, () - ADIYAMAN Valisi Mahmut Demirtaş, dün taşkın koruma bentlerinin yıkılmasıyla sel sularının etkili olduğu Gölbaşı'nda incelemelerde bulundu. Vali Demirtaş, sel nedeniyle mağdur olan kişilerin zararlarının karşılanacağını söyledi ve hasar tespiti için 8 ekibin çalışma başlattığını bildirdi.
Adıyaman'da, hafta sonu başlayan yağmur dün ilçe merkezinden geçen Yemişen Deresi'nin etrafındaki taşkın koruma bentlerini yıktı. Taşkın koruma bentlerinin yıkılmasıyla ilçe merkezine akan sular sele yol açtı. Araçların hasar gördüğü selde 350 civarında ev ve işyerini su bastı. AFAD ve belediye ekiplerinin sabaha kadar süren tahliye işleminin ardından oluşan hasarın tespiti için 8 ekip görevlendirildi. Hasar tespit ekiplerinin çalışma başlattığı Gölbaşı'na giden Vali Mahmut Demirtaş, incelemelerde bulundu.
Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan ile Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir'in de eşlik ettiği incelemede Vali Demirtaş, vatandaşların zararları en kısa zamanda giderileceğini söyledi. Sel sonrası yaraların seri bir şekilde sarılması için tüm kurum ve kuruluşları seferber ettiklerini belirten Vali Demirtaş, "Selin neden olduğu hasarı tespit etmek amacıyla şu anda 8 ekip kurduk. Afete maruz kalan vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için seri bir şekilde çalışmaları sürdürülüyor. Tek tesellimiz herhangi bir can kaybının meydana gelmemiş olmasıdır" dedi.

MA (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)