BİLECİK'te Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Fevzi Köse, geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı akşamı düzenledikleri fener alayında izinsiz olarak havai fişek atılması nedeniyle polisin kendilerine 182 lira para cezası kestiğini söyledi. Köse, "Bir bakan geldi diye aynı mekanda gündüz havai fişek atan zihniyet, beni Cumhuriyet Bayramı'nın fener alayında havai fişek attım diye para cezasıyla cezalandırabiliyor" dedi.
Fevzi Köse, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ADD tarafından Bilecik'te fener alayı düzenlediklerini, coşkulu geçen bu etkinliğin sonunda Cumhuriyet Meydanı'nda kısa süreli havai fişek gösterisi yapıldığını söyledi. Köse, bir süre önce Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nden kendisine gönderilen tebligatta Kabahatler Kanunu'na muhalefet etmek suçundan 182 liralık para cezasının kesildiğini öğrendiğini belirtti. Cezanın Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenledikleri fener alayında izinsiz olarak havai fişek atılması nedeniyle kesildiğini anlatan ADD Şube Başkanı Fevzi Köse şöyle konuştu:
"Emniyet mensupları tarafıma bir tebligat yaptı. Kabahatler kanunuyla ilgili bir suçum varmış. 182 lira para cezası. Nedir diye baktığımız zaman, 5 bin 326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesine göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın fener alayında, dağılmamıza yakın, 1 adet havai fişek bataryası patlattık, olay bu. Suçumuz bu; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda fener alayı coşkusuyla, bir adet havai fişek bataryası atmak. Cumhuriyet Bayramı'nın fener alayında söylediğim gibi çocukluğumuzun bayramlarının özlemi içinde, Atatürkçü bir yurttaş olarak, Cumhuriyet Bayramımıza, Atatürk ilkelerine sahip çıkmak için bu fener alayını düzenlemiştim. Beklerdim ki devletimizin yetkilileri de bu bayramları kutlasın. Bizler 11 yıldır yapılmayan, yılların özlemine ışık tutacak bir fener alayını taçlandıralım diye kapanışta bir adet havai fişek attık. Karşılığında para cezasıyla karşılaştık. Bunu içime sindiremiyorum. Bakın 29 Ekim'den hemen önce ilimizi bir bakan ziyaret etti. Güpegündüz havai fişek attılar. Gündüz havai fişek atılır mı? Havai fişek görsel bir efekttir ve gece karanlığında ışıl ışıl yanar. Ama bir bakan geldi diye, aynı mekanda havai fişek atan zihniyet, beni akşam, Cumhuriyet Bayramı'nın fener alayında havai fişek attım diye yargılayıp para cezasıyla cezalandırabiliyor. Bunun takdirini kamuoyuna, vatandaşlarımıza bırakıyorum. Cumhuriyet çocuğu, ADD Şube Başkanı, duyarlı, milli değerlerine bağlı bir yurttaş olarak, bu havai fişek atma cezasını hazmedemiyorum."
ADD Şube Başkanı Fevzi Köse, avukat arkadaşlarıyla görüşeceğini ve karara itiraz edip yargıya başvuracağını ekledi.