SAKARYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Adapazarı kent merkezinde uyuşturucu satıcıları ve kullananlara yönelik yaptığı operasyonda 57 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 18'i mahkemece tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla ilgili olarak Sakarya Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada Adapazarı'nda, uyuşturucu ve uyarı madde ticareti yapan ve kullananlara yönelik yapılan  eş zamanlı baskınlarda 57 şüpheli gözaltına alındığı belirtildi. Operasyonlarda ev ve iş yerlerine yapılan baskınlarda 17 kilo esrar, 4 kilo bonzai, 2 bin 500 uyuşturucu ve uyarıcı hap, 11 gram eroin, 1 gram kokain ve 160 boş halde bonzai paketi ele geçirildiği kaydedildi.
Operasyonda uyuşturucu satışından elde edilen 3 bin 500 TL para ve uyuşturucu naklinde kullanılan bir otomobile de el konuldu. 
3 planlı operasyon sonucunda yakalanan 57 şüpheliden, uyuşturucu madde kullanıcısı olan 19 şüpheli alınan ifadeleri sonrasından serbest bırakılırken, uyuşturucu ve uyarı madde ticareti yapmak suçundan gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen 38 şüpheliden, 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. 18 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.