ADANA'da yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili tutuklanıp 5 gün sonra tahliye edilen biri emekli 10 polis hakkında, hakim ve savcıların yanı sıra meslektaşlarını dinledikleri iddiasıyla 2 ayrı dava açıldı. Şüpheliler hakkında, daha önce de bir hakimle savcıyı dinledikleri iddiasıyla dava açılmıştı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan  açıklamada, 'yasa dışı' dinleme iddialarıyla ilgili yürütülen 2 ayrı soruşturmanın tamamlandığı bildirildi. Adana Cumhuriyet savcılarından A.G.'nin F.U. sahte kimliğiyle, Y.K.'nin H.S. sahte kimliğiyle ve Adana Hakimi K.V.'nin A.Y. sahte kimliğiyle organize suç örgütü kapsamında dinlenmeleri ve Adana Cumhuriyet savcılarından C.T.'nin de G.G. sahte kimliğiyle organize suç örgütü kapsamında 'uydurma suçlar işlemiş gibi göstermek ve resmi belgede sahtecilik yapmak' suretiyle dinlenmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheliler Emniyet Müdürü olarak görev yapan İ.B ve E.Y. ile emniyet amiri A.A., komiser F.M. ve polis memurları A.K., A.Ş., B.A.D., M.A., H.S., ve R.K. hakkında; 'haberleşmenin gizliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından 16'şar yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.
MESLEKTAŞLARINI DA DİNLEMİŞLER
Ayrıca emniyet müdürleri A.T., İ.U., ve S.Y., emniyet şube müdür yardımcıları N.K.D. ve H.A., emniyet amiri Ö.K., komiserler F.U. ve Ö.Ö., komiser yardımcıları C.U., F.U. ve eşi olan D.U. ile polis memurları Y.D. ve A.F.Ç.'yi 'organize suç örgütü kapsamında uydurma suçlar işlemiş gibi göstermek ve resmi belgede sahtecilik yapmak' suretiyle mahkemelerden kararlar alıp yasadışı dinlenmesiyle ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame de 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Aynı şüpheliler hakkında 'haberleşmenin gizliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve suç uydurma' suçlarından 25'er yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi.
Şüpheliler hakkında daha önce de bir hakim ile savcıyı dinledikleri iddiasıyla 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 47'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
Davaların görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

MKA(OA/AK)