Mehmet KAYMAK / ADANA, () - ADANA'da, evin önündeki tavuklara taş atılması nedeniyle çıkan ve 3 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı kavgayla ilgili 10 kişi hakkında Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın dosyası, güvenlik  nedeniyle Samsun nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
Olay, merkez Seyhan İlçesi Küçükdikili Çınarlı Mahallesi'nde, 26 Eylül 2013'te meydana geldi. Aynı sokakta oturan Alkan Ailesi'nin 2.5 yaşındaki çocuğu, iddiaya göre Kara ile Örgen Ailesi'nin evine taş attı. Atılan taşlardan tavuklar ürkünce Sevcan Kara (37), Alkan Ailesi'nin evine giderek, "Çocuk eve ve tavuklara taş atıyor. Rahatsız ediyor" diyerek uyardı. Zabit Alkan (23) da "O daha çocuk. Nerede isterse oynar" dedi. Sonra da ailelerin kadınları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine aileler, kendi akrabalarını da olay yerine çağırdı. Ardından da silahlı, bıçaklı, sopalı kavga çıktı. Kavgada Metin Batir (30), Kadir Örgen (22) ile Yüksel Yeter (22) öldü, 4 kişi de yaralandı. Olayın ardından gözaltına alınan Orhan (40), Turan (42), Enis (23), Mehmet (32), Sevcan Kara, Zabit Alkan, Şeyhmus Pertevsiz (26), Nuri Örgen (30) ve M.Ö., (15) tutuklandı. Kaçan İlhami Batir (43) hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.
3 TABANCA KULLANILMIŞ
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 10 şüpheli hakkında, 'kasten öldürme', 'öldürmeye teşebbüs', 'suça iştirak' suçlarından 1 ile 3 kez arasında ömür boyu hapis cezası istendi. Bazı sanıklar hakkında ayrıca yaralama suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Karşılıklı 3 tabancanın kullanıldığı olay yerinde 26 boş kovan ele geçirildiği belirtilen iddianamede, ölenler ile yaralananların üzerinden mermi çekirdeği elde edilemediği için, kimin hangi tabancadan çıkan kurşunla vurulduğunun da tespit edilemediği bildirildi.
Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, taraflar arasındaki gerginliği Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin de onayıyla, CMK'nın 19/2'inci maddesi gereğince 'Dosyanın güvenlik nedeniyle' Samsun Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.
YASA NE DİYOR?
'Davanın nakli' konusunda CMK'nın 19/2'inci maddesinde şöyle deniliyor:
"Kovuşturmanın görevli ve yetkili olan mahkemenin bulunduğu yerde yapılması kamu güvenliği için tehlikeli olursa, davanın naklini Adalet Bakanı Yargıtay'dan ister."

MKA(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)