ADANA'da kar maskeli ve silahlı 2 kişi tüfekle tehdit ettikleri kuyumcudan 1 kilo altın ile 6 bin lira çaldı. Polisin takibi ile yakalanan şüphelilerin kaçarken attığı 2 bilezik ele geçirildi.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Ova Mahallesi'nde Şakirpaşa Cadde üzerinde bulunan 'Berfin Kuyumculuk'ta meydana geldi. Plakasız bir motosiklet ile kuyumcunun önüne gelen kar maskeli 2 kişi, ellerinde taşıdıkları kovadan pompalı tüfek çıkartıp, içeri girdi. İşyeri sahibi Mahfız Yel'i etkisiz hale getiren soyguncular, vitrindeki 1 kilo altın ile kasadaki 6 bin TL'yi aldı. Kapıdan çıkan soyguncular, çevrede toplananları korkutmak için tüfekle havaya ateş açtıktan sonra motosiklete binerek kaçtı. Soygun ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İşyerinin kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerin kıyafetlerinden eşkallerini belirleyip yakalamak için çalışma başlattı. Şakirpaşa, Ova ve Onur mahallelerini kuşatan ekipler, ara sokaklarda zanlıları ararken, polis helikopteri de bölgeyi havadan taradı. Ekipler, Ova Mahallesi 44 bin 128'inci Sokak'ta, eşkale benzeyen bir kişiyi kısa sürede tespit etti. Polisten kaçmaya çalışan şüpheli cebinden çıkardığı 2 bileziği atıp, bir eve saklandı. Buraya düzenlenen operasyonda kuyumcu soygunu şüphelileri olduğu ileri sürülen Hasan Doğan ile Osman Egri gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler sorguya alındı.
"BİZ ONLAR İÇİN Mİ ÇALIŞIYORUZ"
Kuyumcu Mahfız Yel'in yakınları soygunu haber alıp olay yerine akın etti. İşyerinin soyulduğunu öğrenen 4 çocuk annesi Ayten Yel, bir yıl içerisinde 2'nci kez soyulduklarını dile getirerek sinir krizleri geçirdi. Soygunculara ve polise tepki gösteren Ayten Yel, "Ben yıllarca kundaktaki bebeğimi sırtıma bağlayıp çalıştım. Yıllarca dişimden tırnağımdan artırıp bu işyerini açtım. Ben onlar için mi biriktirdim. Artık yeter, çocuklarımın rızkını çalıyorlar. Polis, devlet nerede? Niye yakalamıyor? Onları yakalamadan buraya kimse gelmesin" diyerek tepki gösterdi.
Aynı işlerinin camına 22 Ocak 2013 tarihinde taş atan kar maskeli 2 kişi, kollarını  uzatıp 12 bileziği çalmıştı. Olaya karıştığı belirlenen 2 zanlı yakalanmış, altınlar ise bulunamamıştı. Zanlılar çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.