ADANA'da Fenerbahçe- Galatasaray derbi maçı öncesi polisler apartmanları dolaşıp, futbolseverleri 'maç sonundaki kutlamalarda silah sıkılmaması' yönünde uyardı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde görevli Yunuslar ve Toplum Destekli Polislik Şubesi'nde görevli polisler, apartman ve işyerlerine girip, kapıları tek tek çaldı. Derbi maç sonrasındaki galibiyet sevinçlerinde aşırılığa kaçılmamasını isteyen polisler, taraftarlığın holiganizme dönüşmemesi gerektiği uyarısında bulundu. 'Sevincimiz gözyaşımız olmasın' başlıklı broşürler dağıttı.
Sevinç gösterilerinde silah kullanılmamasını isteyen polisler, "Hangi takım kazanırsa kazansın, kazanan taraftarlık ve dostluk olsun. Lütfen silah kullanıp da çevremizdeki insanların ölmesine ve yaralanmasına neden olmayalım" diye uyardı.
VATANDAŞ OLUMLU KARŞILADI
Üzerinde Galatasaray formasıyla kapıyı açan Zeki Tapanyiğit, futbolun kardeşlik ve sevgi olduğunu, bu nedenle polisin uyarısının büyük önem taşıdığını belirtti. Zeki Tapanyiğit, maçtan sonra silah sıkılmaması gerektiğini söyledi.
Zili çalınan vatandaşlardan Tolga Toker ise polisin yaptığı uyarıya teşekkür edip, "Kesinlikle maçtan sonra silah sıkılmasına karşıyım. Çünkü birileri sevinirken, başka insanlar ya hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor. Buna kimsenin hakkı yok" diye konuştu.
Esnafı da ziyaret eden polisler bir süre sohbet etti. Esnaf da, "Silah sıkıldığında çocuklar maça gitmiyor. Aslında futbol barıştır, ancak futbol şiddete dönüştürüldü bu konuda hepimize görev düşüyor" dedi.