Akif ÖZDEMİR/ADANA, () - ADANA'da boğazı kesilip cesedi çalılıklar arasına atılan kadının kimliği olay yerindeki ilaç kutusu sayesinde saptandı. Cinayete kurban giden kadının 6 ay önce Adana'ya gelen Suriye uyruklu 49 yaşındaki Nadia Aljendi olduğu ortaya çıktı.
Dün saat 07.00 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Beyazevler Mahallesi Seyhan Nehri kıyısında koşu yapan bir vatandaş, çalılıkların arasında yatan bir kadın görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polislerin yaptığı incelemede kadının boğazının kesildiği, vücudunun çeşitli yerlerinde 10 bıçak darbesi olduğu saptandı. Ceset üzerinde yapılan araştırmada herhangi bir kimlik bulunmadı.
Cinayeti aydınlatmak için harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinde buldukları bir ilaç kutusundan yola çıkarak araştırma başlattı. Önce ilacın satıldığı eczaneyi, sonra da ilacı alan kişiyi belirleyen dedektifler, adı açıklanmayan bu kişiyi sorguladı. Erkek olduğu belirtilen bu kişi polise verdiği ifadede, "Tanıdığım bir Suriyeli kadın için ilacı aldım" dedi.
6 AY ÖNCE ADANA'YA GELMİŞ
Ekipler cesedin, merkez Seyhan ilçesinde bir lokantada temizlikçi olarak çalışan Suriye uyruklu 49 yaşındaki Nadia Aljendi olduğunu tespit etti. Aljendi'nin ülkesinde evliyken eşinden ayrılıp, iç savaş nedeniyle 21 yaşındaki kızıyla birlikte yaklaşık 6 ay önce Türkiye'ye geldiği belirtildi. Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan kadının, başında ezikler ve boğazında ve vücudunun çeşitli yerlerinde 10'un üzerinde bıçak darbesi  saptandı. Aljendi'nin cesedini Adli Tıp Kurumu'nda kızı Ayşe teşhis etti. Ayşe, annesinin cansız bedenini gördükten sonra gözyaşlarına boğuldu.
Polis, cinayeti aydınlatmak ve katili yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI