ADANA'da Gümrük Muhafaza ekipleri, 4 bin 728 kaçak cep telefonu ele geçirdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince son 2 ayda Dubai'den havayolu kargo taşımacılığı ile transit olarak İstanbul-Adana güzergahını kullanarak Suriye'ye gönderilmek üzere çeşitli markalarda cep telefonu, elektronik eşya ve ilaç gibi eşya ticaretinin yoğunlaştığı belirlendi. Bu kapsamda, yurt dışından önce Atatürk Havalimanı'na oradan da Adana Havaalanı'na gelen ve bir firma tarafından Suriye'ye gönderilmek üzere çeşitli markalarda cep telefonu ve aksesuarıyla ilgili kargo geçici depolama ambarında araştırma ve inceleme gerçekleştirildi. Gümrük muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile koordineli yapılan incelemede, getirilen cep telefonlarında Türkiye'de kayıtlı telefonların İMEİ numaralarının kopyalandığı belirlendi.
Çalışmalar sonunda ülkeye kaçak olarak sokulmak üzere hazırlandığı ortaya çıkan 4 bin 728 muhtelif marka ve modellerde cep telefonu, 1 telsiz telefon, 970 şarj cihazı, 970 kulaklık, 970 batarya, 830 boş cep telefonu kutusu ele geçirildi.
Piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan cep telefonu ve aksamlarıyla ilgili Türk vatandaşı M.Z. ve eşyaların alıcısı Suriyeli M.N.D. hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.