ADANA'da kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı ileri sürülen 1'i kadın 4 kişilik şebeke polisin operasyonuyla çökertildi. Gözaltına alınan şüphelilerin tehditle fuhuş yaptırdığı 6 kadın ise kurtarıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Bürosu ekipleri, 'Abla' takma ismini kullanan Hatice S.'nin (42) liderliğini yaptığı şebekenin kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takip başlatan Ahlak Bürosu ekipleri, elde ettiği bilgiler doğrultusunda 10 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda Hatice S., Hanifi T. (50), Hakan S. (32) ile M. Erkan T. (32) gözaltına alınırken zorla fuhuş yaptırıldığı belirlenen 6 kadın da kurtarıldı. Sorguya alınan şüpheliler, suçlamaları kabul etmedi.
İNTERNETTE TANIŞTIĞI KİŞİLERİ FUHUŞA SÜRÜKLÜYORMUŞ
'Manken' lakaplı M. Erkan Top'un internetteki sosyal paylaşım sitelerinde tanıştığı kadın ve genç kızları kendine aşık ettiği anlaşıldı. İlişkiye girdiği kadın ve kızları şebekenin liderliğini yapan Hatice S.'nin yanına götürüp, 'Ablam' diye tanıştıran Top'un, bu kişileri fuhşa zorladığı anlaşıldı. Ayrıca kurtarılan kadınlar arasında bulunan Ayten S.'nin de gözaltına alınan şüphelilerden Hakan S.'nin resmi nikahlı eşi olduğu anlaşıldı. Ayten S., fuhuş çetesinin elemanı olan eşi Hakan S.'nin kendisini zorla erkeklere pazarladığını ileri sürdü. Kadınlardan Bahar Y. de ifadesinde çetenin eline düşmeden önce kuaförlük yaptığını belirterek, "Abla benim müşterimdi. İşlerim kötü gidiyordu. Sürekli benim güzelliğimden, daha iyi hayata layık olduğumdan bahsediyordu. Ben bu işi yaptığını bilmiyordum. Dükkanı kapatacağımı öğrenince ağzından baklayı çıkardı. Bana kısa sürede çok para kazanıp, durumumu düzeltmeyi teklif etti. Birkaç tanıdığı olduğunu onlarla bir iki defa birlikte olursam çok para kazanacağımı söyledi. Ben de kabul ettim" dedi.
Kadınlar ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, şüpheliler ise sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolü için Adana Devlet Hastanesi'ndeki Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüpheliler, gazetecilere saldırmak istedi. Yüzlerini gizleyen zanlılar, kollarından tutan polislerden kurtulamayınca tekme sallayıp, küfrederek gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı.

FOTOĞRAFLI