GAZETECİLERE GÖZALTI
Silah ve mühimmat bulunduğu ihbarıyla otoyolun Ceyhan Gişeleri yakınında el konulup, detayla arama için Adana'ya getirilirken Yakapınar Mevkii'ndeki güvenli bir bölgede bekletilen TIR'ları görüntüleyen basın mensupları engellendi. Polis, TIR'ların bulunduğu bölgenin 5 kilometrelik çevresini kordon altına alırken, bu çember içinde kalan , AA ve Başkent TV muhabirlerini gözaltına alındı. Gazetecilerin çektiği fotoğraf ve görüntü kayıtlarının bulunduğu hafıza kartlarını alan polis, daha sonra muhabirleri serbest bıraktı, ancak hafıza kartlarını iade etmedi.
Gazeteciler, 3 TIR'a el konulmasından yaklaşık 2 saat sonra Öğretmenler Bulvarı'nda durdurularak aranan TIR'ın görüntülerini çekerken güvenlik güçleri bir süre engelledi, daha sonra amirleri ile görüşerek bu engellemeyi kaldırdı.
Adana'nın iki ayrı noktasında gazetecilerin çalışmaları ile ilgili güvenlik güçlerinin farklı uygulamalarda bulunulması dikkat çekti.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, olup bitenlere anlam vermekte zorlandığını, halkın haber alma hakkının çiğnendiğini, yetkililerden de hiçbir açıklama yapılmadığını söyledi.
Bu arada, el konulan TIR'larda çeşitli mühimmatlar bulunduğu ileri sürülürken, yetkililer konuya ilişkin kesin bilgi vermedi.