Ali AKSOYER/İSTANBUL() BAĞCILAR’da tabancayla vurularak öldürülen Murat Çelik'in(35) katil zanlısı olarak aranan A.P. (41) olaydan 5 gün sonra Avcılar’da rastgele havaya ateş açınca polis tarafından gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden şüpheli A.P.’nin cinayeti bir ay önce aralarında yaşanan bir kavga yüzünden işlediğini söyledi.

Bağcılar’da 12 Temmuz tarihinde meydana gelen olayda Murat Çelik yolda yürürken tartıştığı bir kişi tarafından vurularak öldürüldü. Olay sırasında O.G. (47) adlı kadında yaralandı. Polis olayla ilgili başlattığı soruşturmada Murat Çelik’i öldüren kişinin A.P. adlı arkadaşı olduğunu tespit etti. Şüpheli her yerde aranırken 16 Temmuz tarihinde Avcılar’da ortaya çıktı. Polis sokak ortasında havaya rastgele ateş açan bir kişi olduğunu söylemesi üzerine olay yerine gitti. Özel harekât polisleri elindeki silahla sokaklarda dolaşan ve ateş açan A.P. adlı kişiyi gözaltına aldı.

Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen şüpheli, Murat Çelik’i öldürdüğünü itiraf etti. Şüpheli A.P.’nin Murat Çelik’le bir ay önce bir alacak verecek meselesi yüzünden tartıştıklarını olay günü karşılaştıklarında ise yeniden kavga ettiklerini anlattı. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.