Mustafa ÖZDABAK - Ümit TÜRK / İSTANBUL, () Beşiktaş Kabataş'ta, İstanbul Otobüs A.Ş.'ye ait otobüs, yol kenarında bekleyenlerin arasına daldı. Kaza saat 08.45 sıralarında meydana geldi. Kağıthane-Kabataş hattında çalışan otobüsün şoförü, Kabataş'ta henüz belirlenemeyen nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otobüs önce Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin giriş kısmına çarptı. Daha sonra  Kabataş Vapur İskelesi'ne çarparak devam etti ve iskele karşısında bulunan büfeye girdi.  Kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Vatandaşlar otobüs kazasından bir süre önce Adalar vapurunun haraket ettiğini bu nedenle iskele önünde fazla kişi bulunmadığını söyledi. Kaza yüzünden iskele önü savaş alanına döndü. Olay yerindeki inceleme sürüyor.
"TAKSİNİN ALTINDA KALAN VATANDAŞLARA BAKAMADIM"
İETT otobüsünün çarptığı taksinin sürücüsü Şerif Akpınar olayı anlattı. Akpınar, kazanın Kabataş İskelesi'ne yolcusunu indirdikten sonra meydana geldiğini ifade etti. Şerif Akpınar, "Seyir halindeydim. kaldırımdan oradan beni sürükleyerek attı. Benim araç ta Bursa Deniz Otobüsleri İskelesi önünde bekleyen iki kadına çarptı. Birinin bacağı koptu. Ben taksinin altında kalan vatandaşlara hiç bakamadım. Çevredeki vatandaşlar aracı kaldırarak yaralıları kurtardılar" dedi.
"5 DAKİKA ÖNCE OLSAYDI"
Öte yandan kazanın meydana geldiği dakikalarda şehir hatları seferlerinin yapıldığı iskelede Adalar'a gitmek için bekleyen Adem Yörür ise korku dolu dakikaları şöyle anlattı:
"Biz şu anda İETT'nin çarpması sonucu yok olan kafede çay içiyorduk. Kabataş'tan Dolmabahçe'ye gitmekte olan otobüs koptu geliyor. Sanırım gaz pedalı sıkışmış. Önce bir taksiye çarptı sonra, bizim olduğumuz kafeye girdi. Biz saniyelerle kurtulduk. Kazadan 5 dakika önce Adalar seferini yapan bir vapur hareket etmişti. Eğer kaza 5 dakika önce olsaydı çok sayıda ölü olurdu."
Kazadan sonra olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis sevk edilirken, yaralılar hastanelere kaldırıldı.
AKSAYAN SEFER YOK
Bu arada Şehir Hatları A.Ş.'den yapılan açıklamada, "Kabataş'ta gerçekleşen kaza nedeniyle iptal edilen veya aksayan seferimiz bulunmamaktadır" denildi.
Kazayla ilgili olarak İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri de yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
"1.08.2014 günü Kağıthane-Kabataş seferini yapan İSTANBUL OTOBÜS AŞ.'ye bağlı bir otobüs sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir büfeye çarpmak suretiyle kaza yapmıştır.
Kazaya karışan araç, İBB'ye bağlı OTOBÜS AŞ. bünyesinde çalışmakta olup, İstanbul Özel Halk Otobüsleri şirketlerine ait değildir. Bazı basın-yaygın organlarında kaza Özel Halk Otobüsü biçiminde verilmektedir. Bu durum gerçeği yansıtmamaktadır. Muhtemelen bilgi eksikliğinden kaynaklanan bu hatanın giderileceğini umuyor ve bekliyoruz."

(FOTOĞRAFLI)