Acılı Eş PKK'ya Ateş Püskürdü: Biz de Kürt'üz, Kürt Kürt'ü Öldürür mü?
Van'ın Özalp ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu kucağında 1 yaşındaki oğluyla yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayan Antika Çakıcı'nın ailesi, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.
GÖZYAŞLARI ARASINA DEFNEDİLDİ
İlçenin Aşağı Mollahasan Mahallesi'nde dün terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının zırhlı askeri araç ve içerisinde vatandaşların bulunduğu minibüsün geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu kucağında 1 yaşındaki oğlu Efkan ile yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 7 çocuk annesi 44 yaşındaki Çakıcı'nın cenazesi, Saray ilçesindeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.
"BİZ DE KÜRDÜZ, KÜRT KÜRDÜ ÖLDÜRÜR MÜ?"
Cenaze defin işleminin ardından taziyeleri kabul eden eşi Recep Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gerçekleşen terör saldırısında eşiyle birlikte minibüste bulunduğunu söyledi.
Terör örgütüne adeta ateş püsküren Çakıcı, "Allah vatanımızı milletimizi korusun. Bunlar benim ocağımı söndürdüler, Allah da onların ocağını söndürsün. Bunlar beni, çocuklarımı öksüz bıraktılar. Allah da onların çocuklarını öksüz bıraksın. Biz de Kürt'üz, Kürt Kürt'ü öldürür mü? Müslüman Müslümanı öldürür mü? Bu hiç bir dine sığacak bir şey değil dün sağlam olan eşimi şimdi toprağa verdik. Allah lanet etsin." diye konuştu.

"BİZİM HAKKIMIZI ÖLDÜREREK SAVUNAN ZİHNİYETİ TANIMIYORUZ"
Recep Çakıcı'nın yeğeni Yunus Çakıcı da saldırıyı kınadı. Olayda hayatını kaybeden yengesinin "şehit" olduğunu ifade eden Çakıcı, şöyle dedi:
"Söylenecek söz yok acımız büyük fakat şunu anlamış değilim 'Kürt'ün hakkını savunuyorum' deyip Kürt öldürmek nasıl bir mantık ben daha anlamış değilim. Biz de Kürt'üz ama bizim hakkımızı bizi öldürerek savunan bir zihniyeti tanımıyoruz. Şimdi buradan seslenmek istiyorum; sizin de yengeniz kardeşiniz oğlunuz öldükten sonra mı bu insanlardan uzaklaşacaksınız? Bunlar terör neyi bekliyorsunuz? Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı hiç dinlemeyip adam öldürmek için yaratılmış. İnsanlar halen onların peşinde gidiyor. Ben bu zihniyetin peşinden gidenlere kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. Benim yengem benim nazarımda bir şehittir. Sonuçta suçsuz günahsız evine giderken öldürülmesinin bir anlamı yok."
"BİZİ ÖKSÜZ BIRAKTILAR"
Saldırıda yaşamını yitiren Antika Çakıcı'nın 15 yaşındaki kızı Zehra Çakıcı da 6 kardeşiyle öksüz kaldıklarını söyledi. Çakıcı, "Bizi öksüz bırakanların Allah belasını versin, bu küçük çocuğa bile acımadılar." diye konuştu.
ŞEHİDİN YANINA DEFNEDİLDİ
Antika Çakıcı'nın cenazesi 9 Şubat'ta Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Er Vedat Dolançay'ın mezarının yanına defnedildi. Eşi Recep Çakıcı ve yakınları mezar başında dua ederek, gözyaşı döktü.
Bu arada, terör saldırısında eşini kaybeden Recep Çakıcı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisinden dolayı en büyük oğluna Tayyip, bir küçüğüne ise Erdoğan ismini verdiği öğrenildi.