Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL, () GEÇTİĞİMİZ hafta Bonzai içerek hayatını kaybeden Sefa Bayburtluoğlu'nun babası şikayetinden vazgeçmesini isteyen kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler de Bayburtluoğlu'nun (18) kardeşi ve yeğeni de evlerinin önünde tekme-tokatlı saldırıya uğruyor.

 Olay dün 18:00 sıralarında Kartal Topselvi Mahallesi'nde meydana geldi Geçtiğimiz hafta arkadaşının evinde Bonzai içtikten sonra yaşamının yitiren Sefa Bayburtluoğlu'nun (18) kardeşi ve yeğeni evlerinin önünde tekme-tokatlı saldırıya uğradı. Oğlu ve yeğenini saldırıya uğradığını gören baba Yusuf Bayburtluoğlu da aşağı indi. Baba, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Pompalı tüfekle yapılan saldırı sırasında tüfeğin tutukluluk yapması üzerine fişekler yere düştü.

Bunun üzerine saldırganlar bir araca binerek kaçtılar. Oğluna uyuşturucu madde temin edenler hakkında şikâyet de bulunan baba Bayburtlu, şunları söyledi:

"Evimizin önünde silah doğrulttular bize. Çete bunlar davaları geri alalım diye bize baskı yapmaya gözdağı vermeye çalışıyorlar. Bunlar araçta 5 kişiydiler. Evin önüne gelerek bizzat silahı bana doğrulttular. Şikayetçi olmaya karakola geldim. Yargıdan bunlara ceza bekliyorum. Bunlar operasyonda alınıp bırakılan kişiler. Bunlara ceza neden verilmiyor. Vatandaşı birbiriyle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Bu kişiler büyük ihtimalle satan kişiler. Satan kişi olmasa bizimle ne alakası var bu kişilerin. Bunlar mahallede sürekli satış yapıyor. Bunları herkes biliyor. Eğer bunun üzerine düşülürse bu çökertilebilir. Şu anda çete olmuşlar. Eğer benim evimde bana silah doğrultabilecek kadar cesareti varsa çete olmuşlar. Yargının burada çok büyük zaafı var. Milletvekillerinin hızlı bir şekilde, burada suçu var. Biran önce karar almaları lazım. Gençlik gidiyor elden. Zaten acımız bize yeter, yeterince acımız var. Oğlumu yeni toprağa verdim. Yapılan operasyonun boş olduğu görülmüştür. Kimse ceza almadan çıkmıştır. Elini kolunu sallayarak ve hala satışa devam ediyorlar. Şahıslar ateş edemedi bana."  

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Güvenlik kamerasında şüphelilerin bindikleri kırmızı renkli araç cadde üzerinde giderken durup geri geri geliyor ve cadde üzerinde bekleyen iki kişiye tekme tokatlı saldırıda bulunuyor. Daha sonra Baba Yusuf Bayburtluoğlu olay yerine geliyor. Güvenlik kamerasının görüş açısının dışına çıkan olayda saldırganlar araçtan pompalı silahı alıp baba Yusuf Bayburtluoğlu'na yöneltiyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 (FOTOĞRAF)