AYDIN’ın Çine İlçesi’nde pazarcı eşi 54 yaşındaki A.B. tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülen 37 yaşındaki Raziye Buruk, toprağa verildi. Damadının polisteki iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan acılı baba Kamil Demir, “Söz konusu evi yaklaşık 6 yıl önce 40 bin lira vererek aldık. Damadımıza güvenmediğimiz için evin tapusunu oğlum Muzaffer Demir’in üzerine yaptık” dedi.
Çine İlçesi Yenimahalle'deki evde dün meydana gelen olayda, pazarcılık yapan A.B., bir rehabilitasyon merkezinde çalışan eşi Raziye Buruk’la tartışıp kalbinden bıçakladı. Talihsiz kadın hayatını kaybederken, A.B. polis tarafından gözaltına alındı. A.B. polisteki ifadesinde, bir süre önce ev aldığını, tapusunu eşinin üzerine yaptığını ancak eşinin tapuyu kardeşine devrettiğini tartışmanın bu nedenle çıktığını öne sürdü. İşlemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen A.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Raziye Buruk’un cenazesi, İncirliova İlçesi’ne bağlı Gerenkova Köyü Camii’nde dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Gerenkova Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.
BABA AHMET DEMİR, “CİNAYETİN SEBEBİ EV DEĞİL”
Damadının iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan acılı baba Kamil Demir, “Cinayete konu olan evi, bundan 6 yıl önce A.B.’nin borçları nedeniyle elden gitmesin diye 40 bin lira ödeyerek kızımın üzerine satın aldık. Olaydan bir süre sonra A.B. kızımı tehdit etmeye başladı ve evin kendisine geriye verilmesini istedi. Biz de A.B.’ye güvenemediğimiz için ev elden gitmesin diye kızım Raziye Buruk’un üzerine olan evin tapusunu kardeşi Muzaffer Demir’in üzerine yaptık. Tabi ki bu arada bizim ev için verdiğimiz 40 bin lirayı öderse evi tekrar geriye verebileceğimizi söyledik. Evden asla çıkın diye bir kelime kullanmadık” diye konuştu.
AYRILMALARINI İSTEMİŞ
Kızının eşinden ayrılmasını istediğini ancak kendisini dinlemediğini kaydeden baba Demir, “Zaman zaman bazı geçimsizlikler yaşanıyordu ve A.B., kızımdan 'Annen baban bize araba alsın, para versin' gibi isteklerde bulunuyordu. Kızımı uyararak 'Geçimsizlik varsa bizim bilmediğimiz sorunlar varsa, gel bırakalım bunu' tekliflerinde bile bulundum, ama beni dinlemedi, evliliğini sürdürdü” dedi. CU(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)
-------
A.B. (Ahmet Buruk)