BURSA’da 3 yıl önce yolun karşısına geçmek isterken minibüs çarpması sonucu ölen lise öğrencileri 15 yaşındaki Didem Zeynep Çakar ile aynı yaştaki Ezgi Nil Topuz, yakınları tarafından kaza yerine çiçekler atılarak anıldı.
Kaza, Nilüfer İlçesi İzmir Yolu üzerinde 25 Kasım 2010 tarihinde meydana geldi. Fatih Lisesi Fen Bölümü 2'nci sınıfta okuyan Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz, okullarına gitmek için evden çıktı. İzmir Yolu üzerinde yolun karşısına geçmek isteyen iki arkadaşa, Güner Çalışkan yönetimindeki 16 GD 730 plakalı minibüs çarptı. Yaralanan kızlar, kaza yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile yakında bulunan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen ağır yaralanan Didem Zeynep Çakar kaza günü, yanında bulunan arkadaşı Ezgi Nil Topuz ise olaydan 12 gün sonra öldü. Genç kızların ölümüne neden olmakla suçlanan 32 yaşındaki Güner Çalışkan, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Semt sakinlerinin tepkisi üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından kazanın meydana geldiği yere üstgeçit yaptırılarak kızların adı verildi. Kazanın üçüncü yıl dönümünde, olayın meydana geldiği yerde anma töreni yapıldı. Yanına Didem Zeynep Çakar'ın babası Sinan Çakar'ı da alan baba Saffet Topuz, gözyaşları arasında yaptığı konuşmada kızlarından üç yıldır uzakta, bir şeylerin düzelmesini ümit ederek beklediklerini belirterek, şöyle dedi:
"Üç yıldır hayatımız dışında hiçbir şey değişmedi. Oysa biz kalan enerjimizle kuralların, insanların ve dahası olayların değişmesini sağlamaya çalıştık. Fakat kalan enerjimizi de tükettik. Biz insanların yollarda ölmemesini, okula giden öğrencilerin sağ salim evlerine dönmesini istedik. Vicdan hassasiyeti olan tüm kanun yapıcılar, artık insanların ölmelerini izlemesin. Önlem alsın."
Yapılan konuşmaların ardından Ezgi ve Didem'in yakınları ve arkadaşları, kazanın olduğu yere çelenk bırakarak, caddeye güller ve karanfiller attı. Anmaya katılan Didem Zeynep Çakar'ın annesi Ümmügülsüm Çakar ise gözyaşlarına boğuldu.