Mükremin ÖKSÜZGİL / KAYSERİ, () - KAYSERİ’de 112 ambulansı görevlileri ile bir özel hastanenin acil servisinde görevli doktor ve tıp teknisyenleri arasında, getirilen acil hastanın elektrokardiyografisinin (EKG) çekilmediği iddiasıyla kavga çıktı. 112 ekibindeki 2 kişi ile hastanede görevli 4 kişi birbirinden davacı oldu.
112 Acil Sağlık Hizmetleri Ambulansı’nda görevli acil tıp teknikeri tekniker İ.K.  ve acil tıp teknisyeni N.K., dün saat 18.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Barbaros Mahallesi Hakimiyet Caddesi'nde bulunan İsmet Yılmaz Akansu Toplum Sağlığı Merkezi’nde 74 yaşındaki Hatice Fidan'ın yüksek tansiyon şikayeti olduğu ihbarı üzerine buraya gitti. Hastayı ambulansa alan ekip özel bir hastanenin acil servisine götürdü. İddiaya göre İ.K., hastanın tansiyonunun yüksek değerde seyrettiğini Dr. F.C.’ye bildirdi. Dr. F.C., bunun üzerine yaşlı kadının EKG’sinin çekilip çekilmediğini İ.K.’ya sordu. İddiaya göre İ.K., hastanın ambulans içinde göğsünün açılıp EKG’sinin çekilmesini istemediğini söyleyince, doktor 'Tamam, artistlik yapma' diye karşılık verdi. Bunun üzerine Dr. F.C. ile İ.K arasında çıkan tartışma, bir anda kavgaya dönüştü. İddiaya göre Dr. F.C. ile hastanede görevli teknisyen O.Y. (21), özel güvenlik görevlisi F.D. (31) ve hastabakıcı H.Ç. (42) ambulans görevlileri İ.K. ve N.K.'ye saldırdı. Hastane görevlileri de 112 ekibindekilerin kendilerine hakaret ettiğini öne sürdü.
Polisle birlikte Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Birimi’nde muayene olan İ.K.’nın başında ve dizinde şişlik oluştuğu, N.K.’nın ise sol el serçe parmağının çatladığı bildirildi. İfadeleri alınmak üzere Reşat Vural Polis Merkezi'ne götürülen taraflar birbirinden şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili soüruşturma başlatırken, Kayseri İl Sağlık  Müdürlüğü de olayla ilgili idari soruşmaya açtı.
MÖ(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)