Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP'te, geçen yıl trafik kazasında ölen ablasının cenaze törenine otobüsle gelen kadınlara bıçakla saldırıp annesi, anneannesi, yeğeni ve komşusu 4 kadını öldürüp, 5 kadını da yaralayan 19 yaşındaki Emrah Yavuz yargılandığı davada 4 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Emrah Yavuz, geçen yıl 3 Temmuz günü, Konya'nın Seydişehir ilçesinde trafik kazasında yaşamını yitiren ablası Ayşe Yavuz'un Yeşilkent Mezarlığı'ndaki cenaze törenine katılan kadınları taşıyan otobüsün içine girerek elindeki bıçakla rastgele saldırdı. Yavuz'un rastgele salladığı bıçağa hedef olan annesi Şemsiye Yavuz, anneannesi Ayşe Demir, yeğeni Neslihan Taş ve komşusu Fatma Acar öldü, 5 kadın da yaralandı. Olayın ardından yakalanan Emrah Yavuz, ablasının ölümünden annesini sorumlu tuttuğu için cinnet geçirdiğini ve bıçaklı saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Tutuklanarak cezaevine konulan Emrah Yavuz, hakkında açılan dava kapsamında Gaziantep 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. 4 kadının öldüğü, 5 kadının da yaralandığı davanın bugün görülen karar duruşmasına sanık Emrah Yavuz ile avukatları ve ölenlerin yakınları katıldı.
Yavuz, son savunmasında ablasının rızası olmadan nikahsız olarak evlendirilerek Antalya'ya gönderilmesi ile psikolojisini bozduğunu belirterek, "Bundan dolayı tedavi görüyordum. Ablam kazada ölünce cinnet getirdim, sonrasını hatırlamıyorum" dedi.
Mahkeme heyeti son sözlerini sorduğu Yavuz'u, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora göre cezai ehliyetinin bulunduğunu hatırlatarak öldürdüğü 4 kadın için 4 kez müebbet hapis cezası, 5 kişiyi yaralamaktan ise 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

EB (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)