KAHRAMANMARAŞ'ta, bunalıma girdiği öne sürülen 28 yaşındaki Dönüş A., tartıştığı kız kardeşi 25 yaşındaki Nalan T.'yi evinde tabancayla rehin aldı. 4 saat süren çabaya rağmen ikna edilemeyen kadın, özel harekat polislerinin eve girmesinin ardından kız kardeşini serbest bırakarak teslim oldu.
Olay, öğle saatlerinde Necip Fazıl Mahallesi'nde bulunan Yıldız Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 1 çocuk annesi Dönüş A., kendisi gibi evli olan kız kardeşi Nalan T. ile tartıştı. Tartışmadan sonra öfkelenen Dönüş A., kime ait olduğu bilinmeyen tabancayla 7 katlı apartmanın birinci katında oturan kız kardeşi Nalan T.'yi rehin aldı. Olayı haber alan ve kadını ikna edemeyen yakınları telefonla ulaştıkları polisten yardım istedi.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık görevlisi sevk edildi. Site çevresindeki yolları trafiğe kapatarak bölgeye güvenlik şeridi çeken polisler, apartmandaki vatandaşları tahliye ederek bölgeden uzaklaştırdı. Polislerin bir süre telefonla ikna etmeye çalıştığı kadının olumsuz yanıt vermesi üzerine durum özel harekat polislerine bildirildi.
4 SAATİN SONUNDA OPERASYON DÜZENLENDİ
Olay yerine gelen özel harekat timi, telefonla uğraşlarına rağmen ikna edemedikleri Dönüş A.'nın bulunduğu daireye uzun namlulu silahlarla operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin eve girmesi üzerine Dönüş A., önce kız kardeşi Nalan T.'yi serbest bıraktı, ardından teslim oldu.
Öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 4 saat süren rehine olayının ardından abla ve rehin aldığı kız kardeş ambulansla sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Rehine olayının sona ermesinin ardından tahliye edilen ve merakla operasyonu izleyen apartman sakinleri de evlerine döndü.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.