Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'ın Amasra İlçesi'ne bağlı Makaracı Köyü'nde 2005'te doğum sırasında ölen kız bebeğin mezarı, anne ve babası tarafından öldürüldüğü iddiası üzerine 9 yıl sonra açıldı. Bebeğin kemikleri, ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Şakir Özkanca ile evli olan Türkan Özkanca, iddiaya göre Haziran 2005'te 5'inci bebeğini evde tek başına dünyaya getirdi. Doğum sırasında ölen kız bebek, jandarma ve sağlık görevlilerine haber verilmeden köy mezarlığında toprağa verildi.
Geçen yıl aralık ayında hırsızlık suçundan cezaevine giren Şakir Özkanca'nın yeğeni Abdullah Özkanca, Amasra Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği dilekçede bebeğin anne ve babası tarafından öldürüldüğünü iddia etti. 
İhbar üzerine soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı, bebeğin mezarının açılmasına karar verdi. Savcı nezaretinde bugün açılan mezardan alınan bebeğin kemikleri, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Eşi Türkan Özkanca ile savcıya ifade veren ve mezarın açılması sırasında da bulunan Şakir Özkanca, suçlamayı kabul etmedi. Şakir Özkanca, gemide işçi olarak çalıştığını ve eşinin evde tek başına doğum yaptığı sırada da seferde olduğunu ileri sürdü. Yeğenine yıllardır kendisinin baktığını belirten Şakir Özkanca, şöyle dedi:
"Yeğenim bizim yanımızda kalıyordu. Bugüne kadar ben baktım ona. Geçen yıl evden kovdum. Evden kovduğum için bize bu şekilde iftira attı. Kızım ölü doğmuş. Ben seferdeydim. Yakınlarım da düğüne gitmiş. Eşim kendisi doğurmuş."
Olayla ilglii soruşturma sürdürülüyor.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)