Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, geçen yıl Kasım ayında kaçırılan ve 5 gün sonra Diyarbakır'da polis güvenlik güçlerinin operasyonuyla kurtarılan işadamı Ahmet Şireci'nin ofisi tahrip edildi. Camları kırılan ve içi dağıtılan ofiste inceleme yapan polis, işadamına yönelik tehdit notu buldu.
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 fabrikası, kent merkezinde inşaat şirketi ve çeşitli yatırımları bulunan Ahmet Şireci, geçen yıl 27 Kasım gecesi 06 ES 800 plakalı otomobili ile evine dönerken Zeytinli Mahallesi'nde 2 araç tarafından sıkıştırıldı. Şireci, önüne aniden direksiyon kıran bir araca çarparak kaza yaparken, arkasına duran 2'nci araçla da hareket etmesi engellendi ve aracından inen Şireci kaçırıldı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olayın ardından çalışma başlatan polis, 5 gün sonra Şireci'nin Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne götürüldüğünü saptadı ve düzenlediği operasyonla kurtardı. Olayın ardından polisin kaçırma olayını karıştığı iddiasıyla Diyarbakır, Batman ve Gaziantep'te düzenlediği operasyonlarda gözaltına aldığı 8 şüpheliden 7'si tutuklandı.
OFİSİ TAHRİP EDİLDİ
Kaçırılan işadamının bugün öğle saatlerinde Değirmiçem Mahallesi'ndeki Halı Sarayı'nın ikinci katındaki ofisinin camları kırıldı ve içindeki eşyalar tahrip edildi. Halı Sarayı'nın güvenlik görevlisinin ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, yaptığı incelemede camları kırılan ve malzemeleri tahrip edilen ofiste kan izi bulunan sopa ile altında Y.İ. adı yazılı tehdit içerikli bir not kağıdı buldu. Uzun süre ofiste inceleme yapan polis, sopa ile tehdit içerikli not kağıdını incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
Polisin olaya ilişkin ifadesine başvurduğu Halı Sarayı'nın güvenlik görevlisi Mustafa Akay ise öğle saatlerinde ses duyarak ikinci kata geldiğinde yüzünü kazakla gizleyen şüphelinin kaçtığını belirterek, "Binanın giriş kapısındaki kilidi kırarak içeri girmiş ve işyerine zarar vermişti. Benim geldiğimi görünce kaçtı" dediği ifade edildi.
Polis, incelemek üzere el koyduğu not kağıdı üzerinde adı yazan şüpheli Y.İ'nin bulunması için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI