ADANA merkezli 7 ilde yapılan operasyonda, 8 ayrı banka ile 35 kişiden dolandırıcılık yoluyla 2 milyon 200 bin lira aldığı iddia edilen 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 10'u mahkemece tutuklandı.
Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 6 ay önce bilişim ve teknoloji sistemleri kullanarak dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen bir şebekeyi takibe aldı. Ekiplerin yaptığı çalışmalarda, merkezi Adana olan şebekenin Hatay, Mersin, İzmir, Bursa, Adıyaman ve Tekirdağ'a kadar geniş bir alanda bağlantısı olduğunu saptandı. Polis elde edilen bilgiler doğrultusunda geçen 24 Şubat'ta söz konusu illerde 30 ayrı adrese baskın düzenledi. Operasyonda D.Ş., Y.S., S.B., Ş.G., M.T., A.T., H.T.B., A.S.Y., E.K., H.S., M.T.S., S.H., S.A.H., H.İ.Y., M.N.T., H.Y., H.A., A.T. ve O.B. gözaltına alındı. Aramalarda ise 14 işyerine ait pos cihazı, 210 kişiye ait kredi kartı, 8 dizüstü bilgisayar, 28 cep telefonu, sim kartları ve hafıza kartları, farklı şirketlere ait 2 kaşe, toplam 408 bin 700 lira tutarında senet, 1 ruhsatsız tabanca, 10 gram uyuşturucu maddesi, suçtan elde edildiği tahmin edilen 68 bin 535 lira ile 5 ajanda, çok sayıda belge ve dokümanlar ele geçirildi.
8 ayrı banka ve 35 kişiden 2 milyon 200 bin lira dolandırdığı belirlenen şüphelilerden 10'u sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanırken 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FK(BK/CK)