ZONGULDAK'ta, 7 Ocak 2013 tarihinde maden ocağında meydana gelen ani metan gazı püskürmesinden ağır yaralı kurtulan 35 yaşındaki Hayrettin Dağkıran, tedavi sürecinin ardından 8 arkadaşını kaybettiği ocakta yeniden iş başı yapacağını söyledi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında yerin 630 metre altında meydana gelen ani metan gazı püskürmesinde, üretim öncesi hazırlık işi yapan taşeron firmada çalışan 8 maden işçisi hayatını kaybetti. Faciadan 15 yıllık madenci Hayrettin Dağkıran ise ağır yaralı kurtuldu. Yaşadığı şok nedeniyle kaza anını hatırlamayan Dağkıran, "Bizi kurtaran arkadaşların anlattığına göre ben, 'burayı gaz bastı, bizi kurtarın' diye yukarıya telefon etmişim. Birlikte çalıştığımız Muharrem Yapıcı ile temiz havaya doğru koşmuşuz. Metangazı bizi yakalayınca düşmüşüz. Düşünce vantüp patlamış ve bizim yüzümüze vurmuş. Temiz hava almışım" dedi.
Gözünü açtığında kendisini hastanede bulduğunu ve nasıl kurtarıldığını bilmediğini anlatan Dağkıran, kazadan sonra geçici hafıza kayıpları yaşadığını, 1 saat önce yaptığını hatırlamayabildiğini söyledi.
Psikiyatri ve nöroloji servisinde tedavi gördüğünü ve sürecin devam ettiğini anlatan Dağkıran, "Ölümle yaşam arasındaki tek iş madencilik. 16 aydır istirahatliyim. Her ay doktora kontrole gidiyorum. Doktor temiz hava, istirahat etmemi, televizyon seyretmemi ve gazete okumamı önerdi. Doktor 'çalışabilir' raporu verirse tekrar maden ocağına gireceğim. Çünkü başka yapacak işim yok. Zaten çalıştığım şirketten çıkışım yapılmadı. Tedavim devam ediyor" dedi.
Soma'daki facia nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Dağkıran, kaza sırasında 7 aylık hamile eşinin doğum yaptığını ve 'Sıraç' adını verdikleri bir çocukları olduğunu da belirterek, "Allah beni eşime ve çocuğuma bağışladı" diye konuştu.

DS(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)