Hasan BOZBEY- Hüseyin TÜCCAR/ORHANGAZİ (Bursa), () - BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde 3 Mart’ta kaybolan 'Baloncu Adem' lakaplı 55 yaşındaki Adem Aydın’ın cesedi, cinayet şüphelisi ortağı 52 yaşındaki Salih Özalp’ın ifadesi üzerine Orhangazi İlçesi’nin Karsak Deresi’nde bulundu.
Bursa’da 77 gün önce kaybolan Adem Aydın’ı öldürdüğü iddia edilen iş ortağı Salih Özalp, soruşturma kapsamında gözaltına altına alındı. Özalp, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Bu arada, Adem Aydın'ın balonculuk yaptığı bölgede yapılan arama ve kazılardan da bir sonuç elde edilemedi.
Gaziantep’e gittiği bildirilen Salih Özalp’in Bursa’ya döndüğünü öğrenen Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sabahın erken saatlerinde evine yaptığı operasyonda Özalp’i cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Salih Özalp ifadesinde Adem Aydın ile Tabakhaneler Mevkii'ndeki metruk bir binada uçan balon yaptıklarnını ve olay günü yakını olan bir kadına sarkıntılık yapması nedeniyle tartıştığını, kavgaya dönüşen olayda, Aydın'ın merdivenlerden yuvarlanarak öldüğünü söyledi. Özalp, cesedi bir gün beklettikten sonra çuvala koyarak, kiralık araçla Karsak Mevki.i'ne götürerek attığını itiraf etti.
KARSAK DERESİ’NDE KEMİKLERİ BULUNDU
Salih Özalp’in itirafından yola çıkan Cinayet Büro ekipleri dün akşam saatlerinde Orhangazi’deki Karsak Deresi’nin Karsak Mahallesi sırtlarında arama yaptı. İtfaiye ekipleri Adem Aydın’ın cesedini el fenerleri ve kanca yardımıyla aradı. Saatler sonra şüphelinin çuvaldan çıkartıp dereye attığını itiraf ettiği Adem Aydın’a ait olduğu tahmin edilen eşofman ve eşofmanın bir kısmının üzerinde olduğu kemik parçaları bulundu.
Polis ve itfaiyenin aramalarına gece Akut ekipleri de destek verdi. Olay Yeri İnceleme ekipleri de derede bulunan kemiklerle ilgili inceleme yaptı. Cinayet şüphelisinin ifadesinden yola çıkılarak bulunan kemiklerin, kayıp Adem Aydın’a ait olup olmadığı ise incelemeden sonra kesinleşecek.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HB,HT(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)