ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Yukarı Taşyalak Köyü'nde, 15 Kasım 2012 tarihinde kaybolan ve 2 gün sonra mısır tarlasında cesedi bulunan 7 yaşındaki Yağmur Özaydın'ı başını taşla ezerek öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 2 erkek kardeş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İlköğretim birinci sınıf öğrencisi Yağmur Özaydın, iddiaya göre 15 Kasım 2012 tarihinde evde oynadıktan sonra köyün dışında bulunan pamuk ekili tarlaya doğru gitti. Eve gelmeyen ve ailesinin ihbarı üzerine güvenlik güçleri tarafından arama yapılan Özaydın, 2 gün sonra yarı çıplak halde kafası taşla ezilip öldürülmüş halde bulundu. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Yağmur Özaydın'ın cesedi, otopsinin ardından yakınları tarafından toprağa verilmişti.
ÖZEL EKİP KURULDU
Cinayetin ardından Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, küçük Yağmur'u öldüren zanlıların yakalanması için özel ekip kurdu. Cesedin üzerinde ve bulunduğu bölgede inceleme yapan jandarma ekipleri, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Bölgede yapılan çalışmaların ardından jandarmalar, şüphelilerin izine rastladı.
GÖZALTINA ALINIP, TUTUKLANDILAR
Şüphelilerin 17 yaşındaki Y.B. ile ağabeyi 20 yaşındaki U.B. olduğunu belirleyen jandarma, 2 kardeşin yakalanması için çalışma başlattı. Şüphelilerin İstanbul'da olduğunu belirleyen ekipler, belirlenen adrese operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 2 cinayet şüphelisi, hava yoluyla Ceylanpınar'a getirildi. İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Y.B. ve U.B., sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.