Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli 66 emniyet müdürüne geçici “şark görevi” verildi. Güneydoğu illerinde görevlendirilen müdürler iş başı yaptı. Müdürler, Çözüm Süreci'nde güvenlik zafiyetinin yaşanmasını engelleyecek.  
EMNİYET'TEN İLK UYGULAMA 

Çözüm sürecine darbe vurmaya çalışan paralel yapının tuzaklarını bozmak için Doğu ve Güneydoğu illerine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hassas konularda uzman polis müdürleri bölgede görevlendirildi. Özellikle Şırnak Cizre’de yaşanan olaylar, Güneydoğu illerinde güvenlik zafiyetinin olduğu izlenimi oluşturmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde somut adımların atılacağı açılım sürecinde, güvenliğe dayalı provokatif olay ve eylemlerin önüne geçmek için ilk defa özel bir uygulamayı hayata geçirdi. 

ZAAFİYETİ ÖNLEYECEKLER 

Kadroları Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan, büyük çoğunluğu 3’ncü ve 4. sınıf 66 emniyet müdürüne Güneydoğu illerinde geçici süre ile  “özel şark” görevi verildi. Emniyet müdürleri Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Tunceli ve Şanlıurfa il ve ilçelerine giderek ikinci bir emre kadar buralarda görev yürütecekler. Emniyet müdürleri görevlerine başlarken özellikle sorun olan konularla ilgili çalışma yapacaklar. Geçici süreyle buralarda görev yapacak olan emniyet müdürleri, görev yaptıkları bölgelerde, herhangi bir güvenlik zafiyetinin oluşmasını engellemek için çalışacaklar. 

YDG-H VE HÜDAPAR ÇATIŞMASI TEHLİKELİ 

Güneydoğu illerindeki en büyük tehlikenin, PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) ile Hüda-Par yanlıları arasında çıkan olaylar oluşturuyor. İki grup taraftarları arasında yaşanan silahlı kavgalarda ölümlerin yaşanması yöre insanlarında büyük tedirginlik yaratıyor.