ESKİŞEHİR'de önceki gün metruk binada bulunan cesedin 3 yıl önce annesi, babası, ağabeyi, ikiz kardeşi ve 2 akrabası hasımları İhsan Doğu tarafından öldürülen 38 yaşındaki Mehmet Emin Toprak olduğu belirlendi.
Hoşnudiye Mahallesi İstasyon Caddesi yıkılan köprü yanında bulunan daha önce kafeterya ve restoran olarak kullanılan, ancak uzun yıllardır boş olan metruk bina içerisinde önceki gün dizlerinin üzerine çökmüş halde bir erkek cesedi bulundu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırılan cesedin yapılan ön otopsisinde donarak öldüğü belirlenirken, polis ekiplerinin yaptığı araştırmada ölen kişinin Mehmet Emin Toprak olduğunu belirlendi.
2 SALDIRIDAN KURTULMUŞTU
Donarak ölen Mehmet Emin Toprak daha önce merkeze bağlı belde olan son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Muttalip'in Koyunlar Mahallesi'nde 3 yıl önce meydana gelen olayda 6 kişinin öldüğü olayda sağ olarak kurtulmuştu.
Koyunlar Mahallesi'ndeki olayda İhsan Doğu, aralarında husumet bulunan komşusu Yusuf Toprak (62), eşi Fatma Toprak (59), oğlu Selahattin Toprak (39) ile yeğeni Zeynep Ruhan Toprak'ı (48) 23 Ağustos 2010 tarihinde iftar sofrasında pompalı tüfekle öldürüp, ailenin diğer oğlu Mehmet Sadık Toprak'ı (35) da yaralayarak kaçtı. Doğu, 12 Kasım 2010 tarihinde, daha önce yaraladığı Mehmet Sadık Toprak'ı öldürdü. 17 Kasım 2010 tarihinde son olarak Yusuf Toprak'ın eniştesi olan Ziya Akın'ı (71) av tüfeği ile ateş ederek öldüren İhsan Doğu, kaçmak isterken jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
Mehmet Emin Toprak hem 23 Ağustos 2016 tarihinde, hem de 12 Kasım 2010 tarihinde ikizi Mehmet Sadık Toprak'ın öldürüldüğü olayda sağ olarak kurtuldu. Sanık İhsan Doğu ifadesinde Mehmet Sadık Toprak'ın yanlışlıkla öldürdüğünü, asıl öldürmek istediği kişinin ikizi Mehmet Emin Toprak olduğunu söyledi.
6 kişiyi öldüren İhsan Doğu ise yargılandığı Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2'si ağırlaştırılmış olmak üzere 6 kez ömür boyu hapis cezası ile Mehmet Emin Toprak'ı öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız ateşli silah bulundurmak, birden fazla kez konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından da ayırıca 35 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Donarak ölen Mehmet Emin Toprak'ın 2010 yılında yaşadığı olaylar nedeniyle psikolojisinin bozuldu belirtildi. Toprak'ın cenazesi yakınları tarafından hastane morgundan alınarak Muttalip Mezarlığı'nda toprağa verildi. EK(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)