KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde ikisi de 76 yaşındaki Fatma ve Talip Kula çifti, evlerinde kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirdi.
Olay, Sırrı Paşa Mahallesi Gürpınar Sokak üzerindeki evde meydana geldi. Bağkur emeklisi olan Talip Kula ve 55 yıllık eşi ev kadını Fatma Kula, gece havanın aşırı soğuk olması nedeniyle sobalarına kömür attıktan sonra uykuya daldı. Yaşlı çifte her sabah süt getiren komşuları Meryem Yıldız, ısrarla zili çalmasına rağmen kapının açılmaması üzerine yakında oturan akrabalarına haber verdi. Akrabaları, camını kırdıkları pencereden eve girdiklerinde Kula çiftini hareketsiz buldu.
Olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri, Fatma Kula’nın salonun girişindeki halının üzerinde, Talip Kula’nın yatağında yaşamlarını yitirdiklerini belirledi. Kula çiftinin, içerde halen etkisi süren, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi.
Yaşlı çiftin akrabaları ve komşuları eve akın ederken, evin önünden feryatlar yükseldi. Fatma ve Talip Kula çiftinin cesetleri, daha sonra otopsi için Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı.

MB(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)