İSTANBUL, () İSTANBUL Valiliği, pazar günü saat 16.00'dan itibaren kendilerinden haber alınamayan 5 gençle ilgili ihbarın, pazartesi saat 15.00 sıralarında AFAD ve güvenlik birimlerine ulaştığını açıkladı.

Kumburgaz Kamiloba sahilinde pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 genci arama çalışmaları havadan, denizden ve karadan devam ediyor. İstanbul Valiliği de arama çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada "Pazartesi saat 15.00 sıralarında AFAD ve güvenlik birimlerine ulaşan bilgi üzerine; İlimiz Büyükçekmece ilçesi, Marmara Denizi kıyıları Celaliye mevkiinde, Pazar günü saat 16.00'dan itibaren kendilerinden haber alınamadığı söylenen ve kuvvetle muhtemel denizde kayboldukları düşünülen Şükrü Kahraman, Mikayıl Çelik, Yusuf Büyükizgi, Serdar Demir ve Doğan Demir adlı 5 kişinin arama faaliyetlerine haber alındığı ilk andan itibaren ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından başlanmıştır" denildi.

Arama çalışmaları hakkında da bilgi verilen açıklamada, "Bu kapsamda, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığınca; Açıkta ve kıyıya yakın yerlerde 1 büyük ve 1 küçük bot ve 5 dalgıç marifetiyle yüzeyden ve su altında, 1 helikopter ve 1 uçak marifetiyle geniş bir alanda havadan, İl Emniyet Müdürlüğünce; Kıyıya yakın yerlerde 1 bot ve 5 dalgıç marifetiyle yüzeyden ve su altında, 1 helikopter marifetiyle havadan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce; Kıyıya yakın yerlerde 4 kurtarma aracı ve çok sayıda arama kurtarma personeli ile kıyıdan, 1 bot ve 2 dalgıç marifetiyle kıyıya paralel geniş bir alanda yüzeyden, arama faaliyetleri icra edilmektedir.
Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığı'na bağlı ekipler ile STK'lar tarafından da arama faaliyetlerine destek verilmektedir" ifadeleri yer aldı.