Ali AKSOYER/İSTANBUL, () İSTANBUL’da tapu dairesi ya da bankalardan yüklü miktarda para çeken vatandaşları otomobille takip ederek gittikleri yerde paraları çalan Gürcistan uyruklu 4 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin yaklaşık 5 ayda 1 milyon 300 bin lira çaldıkları tespit edildi. Şüphelilerin her hırsızlıktan sonra bir süre ülkelerine gittikleri daha sonra geri geldikleri öğrenildi.

POLİS İĞNEYLE KUYU KAZDI
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, son aylarda banka ve tapu dairelerinden takip ettikleri şahısların paralarını çalan bir çeteyi takibe alındı. Olayların meydana geldiği yerlerde bulunan güvenlik kamerası görüntüleri incelenerek şüpheliler tespit edildi. Adeta iğne ile kuyu kazan polis ekipleri, görüntülerdeki kişilerin olaydan kısa süre sonra havayoluyla Türkiye’den ayrıldığını tespit etti. Şahısların uçak bileti alırken kullandıkları isimlerden kimlikleri tespit edildi. Gürcistan uyruklu oldukları belirlenen şüphelilerin 4 gün önce tekrar Türkiye’ye gelmeleri üzerine operasyon başlatıldı.

ŞÜPHELİLER İSTANBUL’A GELİNCE OPERASYON BAŞLADI
Polis, havalimanından takibe aldığı şüphelilerin yeni bir eylem hazırlığında olduğunu tespit etti. Bunun üzerine önceki gün yapılan baskında şüpheliler K.V.(38), G.T.(51), İ.R.(38) ve I.A.(27) gözaltına alındı. Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Tercüman aracılığı ile ifade veren şüphelilerin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Ancak şüpheliler paralarını çaldıkları 6 mağdur tarafından teşhis edildiler.

5 AYDA 1 MİLYON 300 BİN LİRA ÇALMIŞLAR
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin son 5 ay içinde toplam 1 milyon 300 bin lira çaldıkları öğrenildi. Polis şüphelilerin her hırsızlıktan sonra Gürcistan’a döndüklerini bir süre ülkelerinde kaldıktan sonra hırsızlık amacıyla tekrar geri döndüklerini tespit etti.

PARA ÇEKEN KİŞİLERİ TAKİP ETMİŞLER
Şüphelilerden birinin olaylar sırasında banka veya tapu daireleri içinde bekleyerek yüklü miktarda para çeken ya da alan kişileri tespit ettiği öğrenildi. Bunu dışarıda bulunan suç ortaklarına haber vermesiyle şebekenin harekete geçtiği ve mağduru takibe aldıkları belirlendi. Mağdur kişinin aracını park ettiği ya da trafik sıkışıklığında durmasını fırsat bilen şüphelilerin içinde para olan çantaları çaldıkları belirtildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Polis soruşturmasına göre şüphelilerin gerçekleştirdikleri eylemler:

Sultangazi’de 30 Eylül 2013 tarihinde müşteki A.S.’nin 85 bin lirasının çalınması.
Avcılar’da 03 Ekim 2013 tarihinde Müşteki M.Ç.’nin 195 bin lirasının çalınması.
Başakşehir’de 10 Ekim 2013 tarihinde Bankadan para çeken H.Ç. adlı müştekinin 100 bin lirasının çalınması.
Maltepe’de 28 Kasım 2013 tarihinde müşteri N.U.’nun bankadan çektiği 25 bin lirasının  çalınması.
Bahçelievler’de 4 Şubat 2014 tarihinde müşteki F.A.’nın 196 bin lirasının çalınması.
Tuzla’da 10 Şubat 2014 tarihinde Tuzla’da O.K. adlı müştekinin 180 bin dolar ile 39 bin Euro ve 15 bin lirasının çalınması.

AA  (MK) (FOTOĞRAFLI)