Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - KONYA'da bir alışveriş merkezinin 42 katlı plaza bölümünde bulanan restorantta aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Muhittin A., binanın son katındaki terastan atlamak istedi. Polis tarafından ikna edilen Muhittin A.'nın bugün işten çıkarıldığını ve tazminatını vermedikleri için atlamak istediğini söylediği öğrenildi. İşyeri yetkilileri de, ''İşten çıkmak istediğini söyledi. Tek taraflı iş fesihlerinde de tazminat ve tüm haklarından mahrum kalacağı için böyle bir şeye başvurduğunu düşünüyoruz'' dedi.
Olay, bugün saat 16.45'de merkez Selçuklu İlçesi Ferit Paşa Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin 42 katlı plaza bölümünde meydana geldi. Plazanın 42'nci katındaki restoranda aşçı olarak çalışan Muhittin A., yanına bir bardak çay alıp terastan atlamak istedi. Muhittin A.'nın atlamak istediğini gören arkadaşları, polise ve itfaiye haber verdi. Binan kenarında bekleyen Muhittin A., polisin yaklaşık 5 dakika süren ikna çalışması sonucu aşağı indirilip sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla Meram Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Ramazan Bayramı'ndan sonra düğün yapacağı belirtilen Muhittin A.'nin polise verdiği ilk ifadesinde ise ''İşten çıkarıldım. Tazminatımı istedim vermediler'' dediği öğrenildi.
İşyeri yetkilileri ise, ''İşten çıkmak istediğini söyledi. Tek taraflı iş fesihlerinde de tazminat ve tüm haklarından mahrum kalacağı için böyle bir şeye başvurduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI