ÜLKELERİNDEKİ iç karışıklıktan kaçıp Şanlıurfa'ya gelen 4 Suriyeli, yanlarında çalıştıkları toptan gıda satışı yapan 43 yaşındaki Vedat Karagüzel'i dövüp, parasını gasp etti. Ağır yaralanan Karagüzel'in hastanedeki tedavisi sürerken, polis kaçan Suriyeliler'in yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, dün akşam Paşabağı Mahallesi’nde bulunan Sebze ve Meyve Hali'nde meydana geldi. İddiaya göre, halde toptan gıda satışı yapan Vedat Karagüzel, işyerini kapatacağı sırada günlük hasılatını sayarak kasaya koydu. Bu sırada bir süre önce işyerinde çalışmaya başladığı 4 Suriyeli işçi, iddiaya göre Karagüzel'i bir bahaneyle üst kata çıkardı. Suriyeli işçiler, para isteklerine olumsuz yanıt veren Karagüzel'i, tahta sopalar ile dövüp, cebindeki anahtarı alarak açtıkları kasada bulunan paraları çalarak kaçtı.
Sesler üzerine işyerine giden ve Karagüzel'i kanlar içerisinde bulan esnaf durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Karagüzel’i ambulansla Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Polis ekipleri, tedavisine başlanan Karagüzel'in ifadesi doğrultusunda olay sonrası kaçan Suriyeli 4 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.