KOCAELİ'nde Fetullah Gülen Cemaati ile ilişkisi olduğu ileri sürülen okul ve dersanelere yönelik müfettiş incelemesi sıklaşırken, Körfez İlçesi'nde 4 öğrencinin bir dersane şubesinde bazı öğretmetlerin kendilerine iktidar partisini kötüledikleri yönünde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunması nedeniyle, dersane müdürü ile birlikte 10 öğretmenin ifadeleri alınıyor.
Cumhuriyet savcılığı'nın talimatı üzerine dün başlatılan soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü'nün İzmit'teki Asayiş Şubesi binasına çağırılan Fem Dersaneleri Körfez Şubesi Müdürü Osman Aykan ile birlikte 10 öğretmen, bugün de ifade vermeye devam etti. Osman Aykan, daha önce avukatları ile birlikte yaptığı açıklamada dersane ile disiplin açısından problemi olan bazı öğrencilerin iftira attıklarını ileri sürdü. Aykan, bu öğrencilerin, dersanede devlet büyüklerine ve hükümete karşı uygun olmayan bir takım sözler söylendiğine yönelik iddialarda bulunduklarını belirtirken, "Önümüzde sınavlar var. Biz böyle dönemde sadece öğrencileri sınava hazırlamakla meşgulüz. Başka şeylerle meşgul olmak istemiyoruz" dedi.
Bugün telefonla yaptığı açıklamada Dersane Müdürü Osman Aykan İzmit'teki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde kendisiyle birlikte 10 öğretmenin ifadelerinin alınmasına devam edildiğini söyledi.
ÖZEL OKULLARDA HAREKETLİLİK SÜRÜYOR
Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce ailelerin çocuklarını Gülen Cemaati ile bağlantılı özel okul ve dersanelerine göndermemelerine yönelik yaptığı çağrının ardından, Kocaeli'de birçok aile çocuklarını buralardan alıp diğer okullara kaydetti. Okullarda ikinci dönem başlamasına rağmen kentteki diğer özel okullara geçiş yapan öğrenci sayısı yüzlerle ifade ediliyor.

MB(MB/AAA)