ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde geçen cumartesi sabahı ava çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 33 yaşındaki Zeki Bosor'un düştüğü tahmin edilen gölette Diyarbakır ve Van'dan gelen dalgıçların başlattığı çalışmalar devam ederken, Şanlıurfa'dan da takviye kuvvet istendi.
İdil'de geçen cumartesi sabahı ava giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan Zeki Bosor'un yakınları, aynı gün aramaya çıktı. Arama çalışmalarında gölet kenarında Bosor'a ait av tüfeği, yeleği ve sigara paketini bulan yakınları, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmada, tüfek ve eşyalarının gölet kenarında bulunması nedeniyle Zeki Bosor'un gölet üzerinde vurduğu ördekleri almaya çalışırken gölete düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Jandarma ekiplerinin soğuk ve buzlu havaya rağmen aramalara devam ediyor.
Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekibi ile Van'dan polis dalgıç ekiplerinin pazar günü başlattığı arama çalışmaları devam ediyor. Bugün tekrar çalışmalara devam eden ekipler göletin üzerinin buz tutması nedeniyle çalışmaları güçlükle yapabiliyor. Gölete inen dalgıçlar, zor iklim koşullarına rağmen çalışma yürütürken, Şanlıurfa'dan takviye kuvvet istendi.