TEKİRDAĞ'da, limanda feribottan inen otomobilin denize düşmesi sonucu 4 kişinin öldüğü kazayla ilgili yargılama tamamlandı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Liman Müdürü Ali Markal hakkında ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına hükmederken, diğer 4 şüphelinin beraatine karar verdi.
Tekirdağ 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına kazadan sonra evlenen Selvi ve Mustafa Gülhan çifti ile avukatları katılırken, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yavuz bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan Tekirdağ Liman Müdürü Ali Markal'ın, kazanın meydana geldiği iskelede alınması gereken tedbirleri almayıp, gerekli işaretlemeleri yaptırmayarak, işaretçilerin görevlendirilmesi ve denetlenmesi ile alınması gereken tedbirleri almayarak kazaya ve 4 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesi ile 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, diğer sanıklar Tekirdağ Liman Başkanvekili Resul Kazancı, Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, gemi 2’inci kaptanı Ertuğrul Çakır ile 3’üncü kaptan Rafet Pala’nın ise beraati yönünde mütala verdi.
CEZASI 8 YILDAN 6 YILA İNDİRİLDİ
Sanık avukatları müvekkilerinin suçsuz olduğunu ileri sürerek beraatlerini istedi. Savunmaların tamalanmasından sonra 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Naci Ergin, dosyadaki delil durumuna göre, bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan Liman Müdürü Ali Markal’a 8 yıl 2 ay hapis cezası verildiğini ahcak heyetin sanığın iyi halinden cezanın 6 yıl 8 aya indirilmesine hükmettiğini açıkladı. Heyet, Tekirdağ Liman Başkanvekili Resul Kazancı, Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, gemi 2’inci kaptanı Ertuğrul Çakır ile 3’üncü kaptan Rafet Pala’nın kazada direk kusurları bulunmadığı gerekçesi ile davadan beraatine karar verdi. Mahkemenin kararından sonra sanıklar hakkındaki cezayı az bulduklarını söyleyerek Yargıtay nezlinde temyiz edeceklerini söylediler.  
4 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Tekirdağ Limanı’nda geçen yıl Mayıs ayında meydana gelen olayda, Kırklareli’ndeki düğün hazırlıkları için İzmir’den yola çıkan 51 yaşındaki Ahmet Gülhan, 45 yaşındaki eşi Zeynep Gülhan ile dünürleri 53 yaşındaki Vecdet Eriş ve 49 yaşındaki eşi Aysel Eriş hayatını kaybetmişti.
TAHLİYE EDİLMİŞLERDİ
Kazadan sonra tutuklanan sanıklar, Liman Müdürü Ali Markal, Liman Başkanvekili Resul Kazancı, Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, gemi 2’inci kaptanı Ertuğrul Çakır ile 3’üncü kaptan Rafet Pala tutuklanmış ve 1 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

RY(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)