MUĞLA'nın Yatağan Termik Santrali önünde kurdukları direniş çadırında 274 günden bu yana özelleştirmeye karşı mücadelelerini sürdüren enerji ve maden işçileri bu gün Türk-İş'in aldığı eylem planı kararı doğrultusunda 1 günlük iş bırakma eylemine gitti.
Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile kömür ocaklarında çalışan yaklaşık 4 bin işçi eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Yatağan Termik Santrali önünde toplanan yaklaşık 1500 işçi, bugün saat 10.00 sıralarında santralin ana kumanda binasına doğru yürüyüşe geçti. 'İşçilerin birliği sermayeyi yenecek' 'Şalter inecek hükümet gidecek' sloganları atan enerji ve maden işçileri santral önünde bir süre sonra tekrar Direniş çadırına dönerek eylemlerini sürdürdü. Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, şöyle dedi:
"Türk-İş Genel Merkezi'nin aldığı eylem planı çerçevesinde 1 günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy santralleri ile kömür ocaklarında çalışan toplam 4 bin işçi iş bırakıyor. Eylemlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz, bu sadece uyarı eylemidir. Hükümete buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra doğabilecek tüm olaylardan hükümet sorumludur."
Maden-iş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ise, eylemlerini sertleştirerek devam ettireceklerini belirterek, "Bugün burada yapmış olduğumuz eylem bir uyarıdır. Yaklaşık 10 aydan bu yana devam eden mücadelemize hükümet cephesinden hep sert karşılık aldık. Unutulmamalıdır ki, bizler olmazsak bu santraller çalıştırılamaz. Askerleri ve polisleri bu işi yapamaz. Mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI