Fatih KARAÇALI/ ADANA, () - ADANA'da 20 yaşındaki Ramazan Acar, alış veriş yapma bahanesi ile girdiği kuyumcudan 35 yüzüğün bulunduğu bir tabla altını çaldı. Kaçarken cebindeki kimliğini düşüren Acar, saklanmak için girdiği evin mutfağında yakalandı.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin Doğankent Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet Emin Turaktekin'in sahibi olduğu Doğankent Kuyumculuk'a gelen Ramazan Acar, yüzük almak istediğini söyledi. Vitrinde teşhir edilen altınları çıkartan Turaktekin, bakması için müşterisinin önüne bıraktı. Turaktekin başka bir işle ilgilenmek için arkasını dönünce Acar, yaklaşık 35 bin TL değerindeki 35 yüzüğün bulunduğu tablayı alıp hızla kaçmaya başladı.
Acar, elinde bir tabla altında kaçmak isterken kapıya çarpıp, dengesini kaybetti. Bu sırada gömlek cebinde duran nüfus cüzdanı yere düştü. Tekrar ayağa kalkan zanlı, altınlarla birlikte ara sokaklara girdi. İşyeri sahibi Mehmet Emin Turaktekin de zanlının peşinden koştu. Yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Ara sokaklarında çalışma yapan polis ekipleri, asker firarisi olduğu da belirlenen Ramazan Acar'ı, bir evin mutfağında, buzdolabının arkasında yakaladı. Ev sahibini de yerini söylememesi için bıçakla tehdit ettiği ileri sürülen Acar, çaldığı altınlarla birlikte gözaltına alındı.
Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI