Ergün AYAZ/ İZMİT(Kocaeli), ()- HAKKARİ'de geçen 20 Nisan'da yüksek gerilim hattından geçen 35 bin volt elektirik akımına kapılarak ağır yaralanan 8 yaşındaki Adem Yakın, tedavi için getirildiği Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesinde ölümle pençeleşiyor. Talihsiz çocuğun kazadan bir hafta sonra işlevini yitiren sağ kolundan sonra, dün de sağ bacağı kesildi.
Hakkari'de inşaat işlerinde çalışarak geçimini sağlayan Aydın Yakın ve eşi Güllü Yakın, 8 yaşındaki oğulları Adem Yakın'ı da yanlarına alarak geçen Nisan ayında Kent Ormanı'nda düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerine katıldı. Olumsuz hava koşulları sırasında yüksek gerilim hattı direğinin yıkılması nedeniyle elektrik şirketinin geçici olarak yüksekliği fazla olmayan bir direğe direğe bağladıkları öne sürülen yüksek gerilim hattı yakınından geçen Adem Yakın, akıma kapılarak ağır yaralandı. Hakkari Devlet Hastanesi'nde ilk müdahelesi yapılan Adem Yakın, hava ambulansı ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi Servisi'ne getirilerek burada tedavi altına alındı. Sağ kolundaki kemikleri eriyen ve işlevini yitiren Adem Yakın'ın olaydan bir hafta sonra kolu kesildi. Tedavisi devam eden Yakın'ın dün de sağ bacağı dizinden kesildi.
"KALACAK YERİMİZ YOK"
Oğlunun kolunu sonra da bacağını kaybettiğini söyleyen acılı baba Aydın Yakın, olayı şöyle anlattı:
"Hakkari'de 'Kutlu Doğum' etkinliğine gitmiştik. Oğlum mezarlığın yanında bulunan ve kışın yıkılan yüksek gerilim hattının yerine geçici yapılan ve yerden yaklaşık 1 metre yüksekliğinde bulunan direğe asılan elektrik akımına kapıldı. Olayın olduğu tarihde VEDAŞ çalışanları hakkında şikayette bulundum. Hatası olanların görevlerinden alındıkları söylenmişti. Şimdi oğlumun birbir kolu ve ayağı kesiliyor. Burada kalacak yerimiz olmadığı için Derince Camii'ndeki bir odada kalıyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Bizlere sahip çıksınlar."

EA(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)