Hasan DÖNMEZ/KONYA,() - KONYA'da geçtiğimiz Ocak ayında 2 yıldır ayrı yaşadığı ve boşanma davası süren 30 yıllık eşi 50 yaşındaki Ayşe Bodur'u sokak ortasında 7 kurşunla öldüren emekli 61 yaşındaki Ahmet Bodur, ömür boyu hapis cezasına çarptırıdı. Bodur, mahkemedeki savunmasında, ''Ben yaşlı bir adamım. Adaletinize sığınıyorum. Beni yaşıma, çocuklarıma bırakın''dedi.
Olay, geçtiğimiz 2 Ocak günü saat 16.15 sıralarında merkez Karatay İlçesi Taşra Karaaslan Dede Mahallesi Karaman Yolu'nda meydana geldi. Daha önce otellerde çalıştığı ve emekli olduğu belirtilen Ahmet Bodur, ikinci evliliğini yaptığı 30 yıllık eşi Ayşe Bodur ile yaklaşık 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrı yaşamaya başladı. 2 çocuk annesi Ayşe Bodur da, 2012 yılı Mayıs ayında boşanma davası açtı. Bakıcılığını yaptığı yaşlı bir kişinin yanında kalan Ayşe Bodur, aynı mahallede oturan kızını ziyaret etmek istedi. Ayşe Bodur, kaldırımda yürüdüğü sırada arkasından bisikletiyle gelen Ahmet Bodur, bisikleti yolun ortasına bırakarak, eşinini üzerine doğru yürüdü. Korkan Ayşe Bodur geri geri gittiği sırada Ahmet Bodur, ruhsatsız tabancasını çıkararak peş peşe ateşledi. Olay anı ise bir işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına saniye saniye yansıdı. Başından ve göğsünden ağır yaralanan Ayşe Bodur, çevredekiler tarafından çağrılan ambulansla Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bodur, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Ahmet Bodur da kısa bir süre sonra evinde suç aleti tabancayla birlikte gözaltına alındı. Bodur çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
''YAŞLI İNSANLARIZ, BOŞANMAK YAKIŞMAZ''
Konya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten yakın akrabayı öldürme’ suçundan tutuklu yargılanan Ahmet Bodur, ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemedeki savunmasında eşinin yanına barışmak maksadıyla yaklaştığını öne süren Bodur, ''O gün bisikletle yolda giderken eşimle karşılaştım. Ne olur barışalım, biz yaşlı insanlarız, bize boşanmak yakışmaz dedim. O da bana hakaret etmeye başladı. Ben de kendimi kaybetmişim. Tabancayı kullanıp kullanmadığımı hatırlamıyorum'' dedi.
''BENİ YAŞIMA, ÇOCUKLARIMA BIRAKIN''
Cumhuriyet Savcılığı mütalaasında Ahmet Bodur'u, önce ömür boyu hapis cezası, sonra da sanığın suçu haksız fiil içinde suçu işlediğine kanaat getirerek 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan Ahmet Bodur, “Ben yaşlı bir adamım. Adaletinize sığınıyorum. Beni yaşıma çocuklarıma bırakın'' dedi.
Mahkeme heyeti, Ahmet Bodur’a ömür boyu hapis cezası verdi.

HD(İA/AK) (FOTOĞRAFLI)