SAMSUN'da 3 kişiyi tabancayla yaraladığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 59 yaşındaki Salih Ç. ile olaya karıştığı iddia edilen oğlu Turan Ç., sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Olay, dün Samsun'un merkez İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi Adalet Sokak'ta  meydana geldi. Evli ve 2 çocuk babası, Ordu'nun Ünye İlçesi'nde oturan 39 yaşındaki Mehmet S., 5 yıl önce 19 yaşında olan Y.Ç. adlı kıza arkadaşlık teklif ederek, taciz etmeye başladı. İddiaya göre taciz yıllarca devam etti. Y.Ç., bunun üzerine durumu ailesine anlattı. Dede Salih Ç., torunu Y.Ç.'yi yanına alıp 2 yıl önce Samsun'a taşındı. Torununun okulunu da Samsun'a naklettirdi. Sağlık Meslek Lisesi'ni bitiren Y.Ç. hemşire olarak bir hastanede göreve başladı. Mehmet Sarı, genç kızın çalıştığı hastaneyi öğrendikten sonra yanına giderek, "Seni kimseye yar etmeyeceğim" diyerek tehdit edince iki aile arasında husumet başladı.
Mehmet Sarı, dün adresini öğrendiği Salih Ç.'nin evine gitti. Salih Ç. ve oğlu Turan Ç. ile aralarında kavga çıktı. Turan Ç., kavga sırasında başına tabanca kabzası ile vurulunca yaralandı. Bu sırada kavgaya karışan Salih Ç., yere düşen tabancayı alıp ateş etti. Açılan ateş sonucu Mehmet Sarı ile yanında bulunan arkadaşı 28 yaşındaki Yahya G. bacaklarından Servet Ö. ise. karnından yaralandı. Yaralılar, ambulansla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, baba ve oğlu kısa sürede yakaladı.
Polisteki işlemleri tamamlanan baba ve oğlu bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardındran nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Salih Ç, ifadesinde, şöyle dedi:
"Öğle saatlerinde kapımız çalındı. Tanımadığımız 3 kişi oğlumla konuşmak istedi. Oğlum da kapıya çıktı. Ben de peşinden dışarı çıktım. Oğlum bu yabancılarla konuşurken evimizin önüne bir minibüs geldi. Minübüste gelenlerin arasında torunum Y.Ç.'nin peşini bir türlü bırakmayan ve ona musallat olan Mehmet Sarı vardı. Mehmet Sarı, silahını çıkartıp bizi tehdit etmeye başladı. Daha sonra oğlumun kafasına tabanca kabzasıyla vurup yaraladı. Oğlum da ayaklarına sarılınca birlikte yere düştüler. Bu sırada silah yere düştü. Ben de olayın heyecanıyla yerdeki silahı alıp yere doğru 3-4 el rastgele ateş ettim.  Amacım saldıranları korkutmaktı. Evimizin önünde bulunan silahta bize ait değildir." 
Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Turan Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken Salih Ç.'yi, kamu davası açılıncaya kadar bağlı bulunduğu karakola haftada iki gün imza atma koşuluyla denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldı.