Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde geçimsizlik nedeniyle evi terk eden eşi Gülay Güçlücan (39), kayınvalidesi Fatime Kayabaşlık (59) ve onun dini nikahlı eşi Salih Bostancı'yı (64) öldürmekten tutuklanan Hüseyin Güçlücan (43) hakkında, 1'i ağırlaştırılmış 3 kez müebbet hapis istemiyle dava açıldı.
Güdüllü Köyü'nde geçen 21 Şubat'ta meydana gelen olayda işsiz Hüseyin Güçlücan, 2 çocuğunun annesi 18 yıllık eşi Gülay Güçlücan'ın, annesi ve onun eşi ile pazarda oldukları sırada, birlikte yaşadıkları Salih Bostancı'nın evinde pusu kurdu. Hüseyin Güçlücan, pazardan döndüklerinde Salih Bostancı'yı av tüfeği ile eşini ve kayınvalidesini de yine tüfekle yaralayıp ateşe vererek öldürdü.
Olaydan 4 gün sonra yakalanan ve savcılıktaki ifadesinde, "Çirkin olsun, kimse yüzüne bakmasın diye öldürme amaçlı olmadan süpürgenin aleviyle eşimi ateşe verdim. Eşimin beni aldatıp aldatmadığını bilmek istiyorum" diyen Hüseyin Güçlücan, tutuklandı.
Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini tamamladı. İddianamede, Hüseyin Güçlücan'ın, eşinin başka birisiyle ilişki yaşadığını düşündüğü ve evi terk etmesini kabullenemediği belirtildi. Hüseyin Güçlücün'ın, bu yüzden eşini ve ayrılmalarından sorumlu tuttuğu kayınvalidesi ile onun dini nikahlı eşini öldürmeye karar verdiğine dikkat çekildi. Sanığın, eşinin üzerindeki ateş söndükten sonra tekrar tutuşturduğu ve bir süre izledikten sonra olay yerinden kaçtığı da belirtildi.
1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Hüseyin Güçlücan hakkında, eşi Gülay Güçlücan'ı öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Fatime Kayabaşlık ve Salih Bostancı'yı öldürmekten de birer kez ömür boyu hapis cezası istendi.

GG(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)