ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen 28 yaşındaki Mustafa S., elindeki bıçakla sokakta 3 kişiye saldırdı. Polisin havaya ateş açmasına rağmen teslim olmayan ve girdiği marketi birbirine katan Mustafa S., biber gazı ile etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alındı.
Mustafa S., akşam saatlerinde önce Yalı Caddesi'nde 18 yaşındaki Burak Aldırmaz'a saldırdı. Burak Aldırmaz'ı döverek hafif yaralayıp kaçan Mustafa S., daha sonra Kız Meslek Lisesi önünde bir öğrenci ile öğretmene daha saldırdı. Öğrenci ve öğretmen, elinde bıçak bulanan Mustafa S.'nın saldırısından yara almadan kurtuldu.
Saldırganın elinden kurtulanların ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Polis kaçan şüpheli Mustafa S.'yi ilçe merkezinde buldu. Mustafa S., polisin ikazına rağmen teslim olmayacağını söyledi. Havaya ateş edilerek durdurulmaya çalışılan Mustafa S., elindeki bıçakla cadde üzerindeki markete girdi. İçerideki müşteriler ve çalışanlar, korku ve panik içinde dışarıya çıktı. Marketteki güvenlik kameralarına da yansıyan olayda kasap reyonunun arkasına geçen Mustafa S., içeriye giren ve silahlarını çeken polislere, eline geçirdiği sopa, satır, bıçak, yumurta, et ve sucuk attı. Mustafa S.'nin attığı eşyalardan saklanarak korunmaya çalışan polisler ise biber gazı sıktı. Kazağı ile ağzını kapatmasına rağmen bir süre sonra biber gazından etkilenen Mustafa S., polisler tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.
Elleri kelepçelenerek marketten çıkarılan Mustafa S., önce İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradan çağrılan ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa S.'nin yapılan testlerinde kanında uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.