KONYA- Adana karayolunun 50'nci kilometresindeki İsmil Mahallesi kavşağında yapım çalışması nedeniyle, duble yolun trafiğe açık olan tek şeridinde çimento yüklü tankerin, otomobile çarpması sonucu 2'si kadın 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kazanın ardından yaklaşık 300 kişi yolu 2 saat ulaşıma kapattı. Yolun kapatılması nedeniyle bekleyen araç sürücülerinden biri tepki gösterince, öfkeli kalabalığın saldırısına uğradı. Sürücü kalabalığın elinden güçlükle kurtarıldı.
Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında Konya- Adana karayolunun 50'inci kilometresinde yapım çalışması nedeniyle duble yolun trafiğe açık olan şeridinin İsmil Mahallesi kavşağında meydana geldi. Konya yönüne giden İsa Arslan (32) yönetimindeki çimento yüklü 42 CMR 68 plakalı tanker, İsmil Mahallesi'nden çıkıp tarlasını sulamaya giden İbrahim Akman'ın (63) kullandığı 42 AB 256 plakalı otomobile çarptı. Hurda yığınına dönen otomobildeki Hatice Yüksek (62), Mehmet Akman (76) ve Zehra Akman (78), sağlık görevlilerinin tüm müdahalesine rağmen olay yerinde yaşamını yitirdi, sürücü İbrahim Akman yaralandı. Tanker sürücüsü İsa Arslan da gözaltına alındı.
300 KİŞİ 2 SAAT YOLU ULAŞIMA KAPADI
Kazaya tepki gösteren ölenlerin yakınları ve eskiden belde statüsünde olan İsmil Mahallesi halkından oluşan yaklaşık 300 kişi, yolun trafiğe açık olan şeridini de trafiğe kapadı. Yapım çalışması nedeniyle duble yolun Adana'ya gidiş yönünün trafiğe açık olduğunu hatırlatan tepki gösterenlerden Oktay Er, kapalı olan bölümün yaklaşık 17 kilometre olduğunu ancak yapım çalışmasının ise yolun bir bölümünde olduğunu, yol yapım çalışmasını yapan müteahhit firmanın malzeme taşıyan ağır tonajlı kamyonlarının rahat çalışması içinde yolu tek tarafını kapattıklarını öne sürdü.
Sadece yapım çalışmasına yakın bölümlerin kapatılmasını isteyen mahalleli ise yolun tek şerit olması nedeniyle İsmil'den çıkan sürücülerin sadece Konya’dan geliş istikameti olan tek tarafı kontrol ettiklerini o yüzden de son dönemlerde sık sık kazaların olduğunu önceki gün de yine 1 kişinin öldüğünü belirtti.
YOLUN AÇILMASINI İSTEYEN SÜRÜCÜYE TEPKİ
Yolun kapalı olması nedeniyle de kilometrelerce bekleyen araç kuyruğu oluştu. Bu sırada bekleyen sürücülerden 55 yaşındaki Ahmet Torunoğlu, yolu açmaları yönünde tepki göstermesi üzerine, öfkeli kalabalıktaki bazı kişilerin saldırısına uğradı. Jandarma ekipleri, öfkeli kalabalığı sakinleştirmek istemesine rağmen bu kişiler tekme ve yumruklarla saldırısını sürdürdü.
SUBAY HAVAYA ATEŞ AÇARAK KURTARDI
Torunoğlu'nun kaçtığı tarlada da yere yatırılıp tekme ve yumruklarla dövülmesi üzerine bir subay tabancasıyla havaya uyarı ateşi açtı. Öfkeli kalabalığın elinden güçlükle kurtarılan Torunoğlu, jandarma minibüsüne alındı. Kanlar içinde kalan Torunoğlu, burada sağlık görevlileri tarafından tedavi edildi. Kısa bir süre sonra göstericiler, jandarma minibüsü içinde bekleyen Torunoğlu'na yine tepki gösterip saldırmak istedi. Bunun üzerine jandarma ekipleri ekip minibüsünü olay yerinden uzaklaştırdı.
Yolun kapalı tutulması üzerine Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş olay yerine geldi. Öfkeli kalabalık Kaymakam Altıntaş'a da kazanın ardından olay yerine geç geldiği için tepki gösterdi. Kaymakam Altıntaş da oradan ayrılıp, başka yere geçti. Ardından kalabalığı yolu açmaları yönünde ikna etmeye çalıştı. Kaymakam Altıntaş, yolun trafiğe açılmasını, mahalle muhtarı ve bir kaç temsilciyle birlikte, karayolları ve yapım çalışmasını sürdüren firma yetkilileri ile Jandarma Karakolu'nda toplantı yapıp sorunu çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Bunun üzerine yaklaşık 2 saat ulaşıma kapalı olan Konya- Adana karayolu ulaşıma açıldı.
Ölen 3 kişinin cesedi de otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi Morguna kaldırıldı.

FOTOĞRAFLI